Od 2 tyg jest problem z odbiorem paczek przez kuriera z paczkomatu DHL BOX/ w tam tygodniu paczka leżała w paczkomacie parę dni, oczywiście kupujący zrezygnował a ja zostałem obciążony wysyłką:
-paczkę sam dostarczyłem do paczkomatu
-paczkę sam odebrałem z pomocą DHL z paczkomatu ( pewnie do dzisiaj by tam leżała )
-czy będę obciążony za błędy Allegro Delivery ?
-złożyłem reklamacje ale po nr listu wychodzi, że paczkę odebrał kurier ale to byłem ja ........
AD0201NRB8
Wczoraj, znów paczkę nadałem w paczkomacie DHL i oczywiście dalej tam jest / czy jest możliwość wyłączenia tej formy wysyłki ale żeby nie stracić Smarta to jest bez sensu
AD021AF8I3
Cześć, @hifisklep_com! Widzę, że sprawę przesyłek wyjaśniasz już z nami mailowo w zgłoszeniach:
Nie będzie możliwości wyłączenia dostaw DHL w ramach Allegro Delivery. Udostępnianie dostaw Allegro Delivery, jest jednym z warunków, aby mieć oznaczenie Smart! w ofertach.
rozumiem, ze tak działa Smart ale jak kurier nie odbiera paczek a wy pobieracie za to opłatę to chyba jest coś nie tak/ z inpostem na tysiące przesyłek nigdy nie miałem żadnego problemu, miejmy nadzieje, że kurier odbierze dzisiaj paczkę z paczkomatu
oczywiście kurier Allegro DHL, nie odebrał paczki z paczkomatu, klient już dzwonił i pyta co paczką.
"Nie będzie możliwości wyłączenia dostaw DHL w ramach Allegro Delivery. Udostępnianie dostaw Allegro Delivery, jest jednym z warunków, aby mieć oznaczenie Smart! w ofertach "
więc mam pytanie ? jak mam wysyłać paczki skoro wasza opcja Allegro delivery DHL nie odbiera paczek z paczkomatów, proszę o odpowiedź
@hifisklep_com przykro mi, że Twoja przesyłka nie została jeszcze podjęta z automatu. Widzę, że przesłaliśmy już interwencję do oddziału w tej sprawie. Samo zamówienie wykluczyłam z Twojej jakości, nie będzie wpłaywać na nią negatywnie.
Żaden przewoźnik w Polsce nie gwarantuje odbioru przesyłki z punktu czy automatu w określonym terminie. Gwarantowany jest jedynie termin doręczenia przesyłki i w przypadku przewoźnika Allegro Delivery (jest to oddzielny przewoźnik, twoje obie przesyłki to Allegro Delivery, a nie DHL eCommerce) wynosi on do 3 dni roboczych pod warunkiem nadania do godziny granicznej.
A kurierzy Allegro Delivery i ich podwykonawcy nie odbierają przesyłek z Paczkomatów. Kurierzy Allegro Delivery odbierają przesyłki urządzeń: DHL Locker, Allegro OneBox, Automat DPD Pickup i Automat Orlen Paczka. Z Paczkomatów może odbierać wyłącznie kurier Inpostu.
"A kurierzy Allegro Delivery i ich podwykonawcy nie odbierają przesyłek z Paczkomatów. Kurierzy Allegro Delivery odbierają przesyłki urządzeń: DHL Locker, "
To kto odbiera paczki Allegro Delivery DHL z paczkomatów DHL ???????? Z tej wypowiedzi wynika że nikt .........
Jak czas odbioru paczki z paczkomatu to 3 dni, niech allegro stworzy osobny czas dostarczenia paczek dla swoich wysyłek, ja mam ustawione wysyłka 1 dzień a allegro dhl może po 3 dniach odbierze paczkę to jak to ma działać ???????? jest środa paczka od poniedziałku jest w paczkomacie i co dalej ........
@hifisklep_com przepraszam za powstałe niedogodności. Widzę, że ponownie zgłosiliśmy już interwencję do oddziału w sprawie odbioru paczki z maszyny.
Paczkomat, to nazwa własna InPost i dotyczy jedynie ich maszyn, których nie obsługujemy w ramach Allegro Delivery. Cytując @pecela "Kurierzy Allegro Delivery odbierają przesyłki urządzeń: DHL Locker, Allegro OneBox, Automat DPD Pickup i Automat Orlen Paczka. Z Paczkomatów może odbierać wyłącznie kurier Inpostu."
ok niech odbiera kurier Allegro Delivery z DHL box /locker czy jeszcze inna nazwa / to nie ma znaczenia/ paczki leżą po parę dni w DHL BOX LOCKER itd .......i nikt ich nie odbiera/ więc dobrze by było,żeby klient był powiadomiony , że jego paczka może leżeć w DHL BOX LOCKER przez 3 dni robocze czyli jak zamówi w środę po godzinie 13 to paczka może będzie u niego za tydzień bo zawsze pretensje kupujący ma do sprzedawcy a sprzedawca co ma zrobić ??????? jak wyłączę ALLEGRO DHL BOX to stracę smarta/ więc mam pytanie czy mogę w swoich ofertach napisać, że wybór opcji ALLEGRO DHL BOX LOCKER itd skutkuje tym, że czas od momentu odbioru paczki z DHL BOX do momentu dostarczenia wynosi 1 tydzień ?????
@hifisklep_com informacje o dostawie powinny znaleźć się w dedykowanej zakładce, a nie w opisie oferty. Zapewniam, że takie sytuacje to nie jest standard, do którego dążymy i działamy już w sprawie odbioru przesyłki z maszyny.
1.Automaty ORLEN / skanowanie paczek to tragedia-trzeba dobrze pokombinować, żeby zeskanować list przewozowy plus dziwne rozmiary skrytek/ Gabaryt A 8x38x64cm parę razy nie było szans włożyć paczki /musiałem zgniatać karton bo tylko otwierały się te pseudo gabaryty A
2.Automaty DHL to samo jak chodzi o gabaryty paczki się nie mieszczą w automatach plus odbiory ale to juz inny temat
3. Paczkomaty INPOST Tysiące wysłanych paczek nigdy / NIGDY żadnego problemy/odbiory na czas / gabaryty skrytek takie jakie mają być
Nie jest to moja złośliwość ale taka jest niestety prawda, za każdym razem jak widzę rodzaj przesyłki inny jak inpost lub kurier DPD to wiem ,że będzie problem a moja wysyłka dhl box pewnie nie wyjdzie dzisiaj od 10 MARCA nikt nie odbiera tych paczek w tamtym tygodniu było to samo/ klient zrobi zwrot a ja będę kilkaset zł w plecy / produkt był wykonany pod zamówienie