Dzień dobry,
Zamówiłem przesyłkę która na stronie sprzedającego widniała jako zwykle DPD, a okazalo się, że to Allegro DPD (AD0M8N7ZVP758B1PL).
Zawsze przekierowywałem paczkę do pobliskiego punktu DPD (Warszawa, ul. Konstruktorska 5b) aby byc w stanie ja odebrać przed lub po pracy zależnie od godziny dostawy. Numeru do kuriera tez nie ma.
Czy moge w jakis sposob poprosić o przekierowanie do wskazanego wyzej punktu? Nie ukrywam ze jest to bardzo mylące i jak zdążyłem zauważyć nie jestem pierwszy z takim problemem.
Po pierwsze to nie jest Allegro DPD, tylko Allegro Delivery DPD. Allegro Delivery, to inna firma kurierska niż DPD i Allegro DPD.
Po drugie. W Allegro Delivery nie ma opcji przekierowania przez adresata. Zgodnie z prawem przekierowanie to ustawowe uprawnienie nadawcy, a nie odbiorcy. Usługa przekierowania przez odbiorcę to tylko i wyłącznie dobra wola przewoźnika (jest to usługa handlowa i jako takiej Allegro nie świadczy).
Po trzecie. Jak kurier nikogo nie zastanie to powinien zostawić awizo a przesyłka będzie do odbioru w najbliższym punkcie partnerskim. Nie zwraca się przesyłki do nadawcy tylko dlatego że nie zastano odbiorcy.
@xgosiak1 niestety nie ma możliwości przekierowania przesyłki. Jedyne co mogę zasugerować na przyszłość, to korzystanie z dostawy do punktu, nie kurierskiej jeżeli wiesz, że nie będziesz miał możliwości odebrania paczki w domu. Dzięki temu unikniesz konieczności przekierowywania.