Drugi raz zostaliśmy okradzeni.
Przesylka spakowana, odebrana przez kuriera, status sie nie zmienia, potem blad statusu w allegro, piszemy do allegro. Otrzymujemy odpowiedz ze dopiero dzis zrobilismy etykiete, etykieta utworzona 15.04, paczka odebrana przez kuriera 15.04 paczki nie ma. Co dziwne zawsze po zgloszeniu nagle etykieta zmienia date na ta z dnia zgloszenia, jak to możliwe? My i klient zostajemy bez towaru, gdzie jest nie wiadomo.
To samo bylo w marcu
| 15.04 08:22
|
Allegro.pl (Allegro Delivery, DPD) $ | kurier allegro mojdomogrod | AD0QVZTWTC1G82MBR |
Zarejestrowana u kuriera |
| 25.03 08:40
|
Allegro.pl (Allegro Delivery, DPD) | kurier allegro mojdomogrod | AD0B76RRKRSJR6WSM |
|
Też tak miałem. Chyba 2 przesyłki nadane w "zielonym paczkomacie". Po prostu zaginęły - brak jakichkolwiek informacji. Więc nadałem ponownie, reklamacji nie składałem, gdyż przesyłki wyglądały tak, jakby etykiety były wydrukowane, a przesyłki nie nadane. To mnie "wyleczyło" z tych zielonych budek - ani nic przez nie nie wysyłam, ani nic do nich nie zamawiam.
@mojdomogrod Widzę, że sprawa paczki AD0B76RRKRSJR6WSM była wyjaśniana miesiąc temu w korespondencji nr 60268691. Na ostatnią wiadomość od doradcy już nie odpowiedziałeś.
Sprawa paczki nr AD0QVZTWTC1G82MBR jest prowadzona w korespondencji nr 60934769 i wkrótce otrzymasz kolejną odpowiedź. Jednocześnie mogę potwierdzić, że nie widzimy w naszym systemie daty 15 kwietnia. Mamy informację o przygotowaniu paczki 27 kwietnia. Skąd pochodzi fragment tabeli, którą tu wkleiłeś?
No własnie wy nie widzicie, a to jest nadanie paczki baselinker wiec sobie daty nie zmyśliłem co? Od tej pory zapisuje wszystkie wasze etykiety zeby bylo widac date ktora potem jest magicznie zmieniana na dzień w ktorym sprawa zostaje zgloszona. Jak wytlumaczycie ta magie?
@mojdomogrod Baselinker jest zewnętrznym narzędziem. Jaką informację widzisz w zakładkach Allegro?
Jeśli podobne problemy powtarzają się przy użyciu zewnętrznych narzędzi, sprawdź czy na pewno są one poprawnie powiązane z systemem Allegro. Być może dane nie zawsze są poprawnie przekazywane.
Jak może nie byc poprawnego przekazywania jak etykiety generuja sie prawdiłowo i kurier ma je w systemie ale nagle w magiczny sposób znikaja i zmieniaja daty? Wszystkie powiązania sa prawidłowe, problem zaczyna sie w allegro...
Nie zwalajcie winy na baslinker bo etykieta jest prawidłowa, kurier odbiera paczke, może ja zeskanowac. Najbardziej zastanawia mnie kwestia, dlaczego po zgłoszeniu etykieta nagle wedlug was generuje sie tego dnia ktorego zostało to zgloszone i wyglada na nie nadana? Bardzo dziwne od dnia 15.04 caly czas byl blad, az do wczoraj, az do zgloszenia, nagle pyk odpowiedz allegro "przeciez dzis wygenerowaliscie etykiete" kompletna bzdura co widac...
@mojdomogrod Jak już pisałam, jedyna data, która pojawia się w naszym systemie przy tej paczce to 27 kwietnia. Sprawdź informację w zakładkach Allegro, a nie w Baselinkerze.
Tak to jest dla was bardzo wygodne, a skad wziela sie informacja o bledzie wczesniej jak wedlug was paczki nie bylo? A dlaczego przy zamówieniu nie widnialo ze jest nie nadane, że mamy opoznioną wysylke? A teraz nagle od wczoraj po zmianie daty juz wszytsko jest ok, my paczki nie nadalismy.... zenada i zlodziejstwo, wasz balagan za ktory placimy my sprzedajacy z ktorych allegro sie utrzymuje i coraz bardziej okrada, ale przyjdzie wasz czas kiedys...
Wszytskie przesylki od dnia dzisiejszego beda przez nas dokumentowane etykietami z data nadania, screenami z waszego systemu i zbierane aby wysłać je do Rzecznik Małych i Średnich Przedsiębiorców oraz Sądu, jeszcze kilka takich sprawe zbierzemy z cala dokumentacja i pozew gwarantowany. Znajdziemy również innych sprzedawcow bo jak widac nie jest to pojedynczy przypadek.
Nie robicie nic aby ta sprawe rozwiaza i sprawdzic, a wyglada to podejrzanie......
@mojdomogrod W którym miejscu widzisz informację o błędzie? Nie jestem w stanie zweryfikować tego, co wyświetla się w zewnętrznym narzędziu, którego nie wspieramy. Jakie informacje są dostępne w zakładkach Allegro?
Dokumentowanie statusów może być pomocne przy zgłaszaniu przypadków nieprawidłowości do nas. Na podstawie informacji, które przekazujesz tutaj nie jesteśmy w stanie zweryfikować co jest przyczyną problemu. Ponownie zalecam sprawdzenie czy błąd nie występuje po stronie Baselinkera.
U was sie w trakingu wyświetlala ta informacja, nigdzie indziej. Wybielacie sie, informacja byla w allegro ze blad statusu paczki skontaktuj sie z allegro, a potem bach paczka wygenerowana 15.04 i tego dnia odebrana przez kuriera dostaje etykiete z nową data, datą zgloszenia problemu do allegro. Baslinker juz sprawdzil, wszytsko przeszlo ok. Brak w tym logiki, jak moze byc blad po stronie baslinker jak kurier paczke zabral, nie ośmieszajcie sie, etykieta do base weszla od was. Logi z base przeslane do sprawy na maila.
@mojdomogrod Jeśli w przyszłości znów pojawi się informacja o błędzie, prześlij nam zrzut ekranu, na którym ten komunikat będzie widoczny. Zapewniam, że zależy nam na rozwiązywaniu zgłaszanych przez Was problemów.