Dzień dobry,
Proszę o pomoc w następującej sprawie.
Czy istnieje możliwość usunięcia innych metod dostawy poza DPD? Nasza firma ma podpisaną umowę kurierską z DPD, a kurier odbiera od nas paczki codziennie po godz. 15:00 z trzech działów: hali cięć, hali aluminium oraz hali rur z tworzyw sztucznych.
Niestety wprowadzenie przez Allegro różnych metod dostawy, a w szczególności różnych firm kurierskich, znacząco dezorganizuje naszą pracę. Nie jesteśmy w stanie dopilnować każdego podjazdu kuriera, tym bardziej że kurierzy często się zmieniają w poszczególnych firmach.
Będę wdzięczny za informację, czy możliwe jest pozostawienie wyłącznie jednej metody dostawy – DPD.
Pozdrawiam
Cześć @akces-sklep, istnieje możliwość oferowania dostawy dla Twoich ofert wyłącznie za pośrednictwem DPD. Spowoduje to jednak, że Twoje oferty utracą oznaczenie Smart!. Więcej informacji na ten temat znajdziesz tutaj.
Znów rozwalany został system, który mozolnie jako kupujący wypracowaliśmy. Podobny przykład co wyżej. Umówiony z DHL na podjazd solówki - zabiera na paletach wszystkie paczki. Specjalnie oferowałem tylko DHL aby mieć jak najwięcej. To teraz widzę, że połowa moich paczek na DPD, które łaskawie podeśle busa po 5-10 paczek. Co ja mam zrobić z resztą, której nie odbiorą?!
Te Wasze kombinacje usrawnianie wszystkiego...
Aby mieć w ofercie Smart, trzeba mieć Allegro Delivery jako opcję wysyłki.
I teraz Allegro Delivery to całkowicie odrebny przewoźnik, nawet jak na końcu fizycznie odbiera to kurier DHL eCommerce (nie mylić z DHL, to inna firma) czy DPD.
Czyli np taki kurier DHL eCommerce, może podjechać jako kurier DHL lub jako kurier Allegro Delivery. Jedna osoba, ale dwie firmy kurierskie.