anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro One Box znowu gubi przesyłki

4xM
#9 Pomysłodawca#

A00161YZJ3 to numer przesyłki do klienta nadanej w Allegro One Box. Przysyłka zaginęła w akcji po raz kolejny. Klient pretensję będzie miał oczywiście do mnie i otworzy spór. Czy będę musiał znowu czekać miesiąc na wyjaśnienie sprawy? Allegro oczywiście nie zrobi nic. Nie jest w stanie nawet odpowiedzieć na maila. Jak ja mam sprzedawać na takim portalu i za co place wysoką prowizję?

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@4xM Poprosiłam o sprawdzenie co dzieje się z tą paczką. Kiedy będę wiedzieć więcej, odezwę się tutaj ponownie.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

@4xM 

Dla Allegro One Next Day termin doręczenia wynosi do trzech dni roboczych (D+3). Przesyłka została nadana 15 października przed godziną 12:00, więc termin doręczenia upływa dopiero w piątek 18 października.

Na chwilę obecną przesyłka nie jest nawet opóźniona, a co dopiero zaginiona.

Natomiast za zaginioną uznaje się przesyłkę (niebędącą usługą powszechną), która nie dotarła do adresata lub nie została zwrócona do nadawcy w ciągu 30 dni od dnia nadania. Operator pocztowy ma jednak prawo uznać przesyłkę za zaginioną przed upływem tego terminu.

oznacz moderatorów

budowlaniec2019
#9 Pomysłodawca#

Wiemy to wszyscy sprzedający a kupujący Janusz widzi "jutro u Ciebie"

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@4xM Dostałam potwierdzenie, że sprawa jest wyjaśniana z oddziałem, do którego trafiła przesyłka. Wkrótce otrzymasz od nas wiadomość mailową.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

4xM
#9 Pomysłodawca#

Widzę że paczka nie odnalazła się. Sprzedający kupił produkt ponownie tym razem korzystając z InPost dzięki czemu od poniedziałku przesyłka już jest u niego. Kiedy kupujący otrzyma zwrotu pieniędzy za paczkę która nigdy do niego nie dotarła?

oznacz moderatorów

budowlaniec2019
#9 Pomysłodawca#

Kiedy sam mu za nią pieniądze oddasz. Jeżeli tego nie zrobisz możesz liczyć na negatywa i zero pomocy z serwisu.

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

@4xM

A minęło 30 dni od nadania, aby przesyłka została uznana za zaginioną? 

Jak nadanie było 15 października, to przesyłka zostanie uznana za zaginioną przesyłka dopiero 15 listopada. Od tego dnia przewoźnik ma 30 dni na rozpatrzenie reklamacji. 

oznacz moderatorów

4xM
#9 Pomysłodawca#

Screenshot_2024-10-23-22-27-15-539_pl.allegro-edit.jpg

 Przesyłki nie ma zgubili ją i co klient ma czekać teraz dwa miesiące a zwrot pieniędzy?

oznacz moderatorów

4xM
#9 Pomysłodawca#

Kiedy kupujący może się spodziewać zwrotu pieniędzy?

oznacz moderatorów