anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro One kurier

DrukujTanio
#11 Animator

Dlaczego nie mogę wyłączyć z cennika wysyłek Allegro One Kurier własny kurier Allegro skoro nie obsługuje mojego kodu pocztowego ???

oznacz moderatorów
36 ODPOWIEDZI 36

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@DrukujTanio te przesyłki powinny zostać odebrane przez kuriera One Kurier i widzę, że zostały dzisiaj odebrane. 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

DrukujTanio
#11 Animator

Tylko mam pytanie. Co z przesyłką do Automatu która przy zlecaniu odbioru miała podpis Allegro One, Orlen ??????? Kto ją miał odebrać ?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@DrukujTanio tę przesłkę powinien wczoraj oderbać Kurier Allegro One, potwierdź proszę, czy tak się stało? Pytam, ponieważ nie została zeskanowana, a podjazd widnieje jako zrealizowany.

Monika
oznacz moderatorów

DrukujTanio
#11 Animator

Nie została wysłana bo kupująca zrezygnowała jak jej powiedziałem że kurier Orlen odmówił odbioru a czy inny kurier to odbierze to ja nie wiem. Do tego jak pisałem, dlaczego tam podano że to Orlen odbierze ?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@DrukujTanio już wyjaśniam. To jest przesyłka Allegro One Kurier (One, Orlen), która może być z podjazdem Allegro One Kuriera albo kuriera ORLEN. Finalnie tylko jeden z nich może ją odebrać i informację o tym widzisz w zakładce Przesyłki i podjazdy. 
W przypadku paczki A004A2A222 miał ją odebrać Allegro One Kurier. 
Poniżej przykład jak to wygląda:

la_nika_0-1776423890238.png

Monika
oznacz moderatorów

DrukujTanio
#11 Animator

A czyli ja mam się domyslać jakiemu kuriuerowi to dać. To głupota totalna. Bo niestety oni podjeżdzają o róznym czasie a nie wszyscy na raz. Z tego będą problemy jak w banku. I dziś rozmwiałem z kurierem z Orlenu. Tak jak ja było więcej co myślało że to dla niego.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@DrukujTanio nie musisz się domyślać, ta informacja jest widoczna w zakładce Przesyłki i podjazdy, na zrzucie również to widać ("Paczkę odbierze od Ciebie"). 

Monika
oznacz moderatorów

DrukujTanio
#11 Animator

To po co jest informacja o Orlenie ?????????????????????????????????????????????????????????

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@DrukujTanio bo taką przesyłkę mógłby też odebrać kurier ORLEN, wtedy miałbyś tam napisane Paczkę odbierze od Ciebie Kurier ORLEN. 

Monika
oznacz moderatorów

DrukujTanio
#11 Animator
Dlaczego nie mogę więc ustawić godzin granicznych dla tego kuriera??
Zlecić odbiór mogę do 13:00 a jak ktoś mi kupi o 12:59 i jak ja mam zdążyć zrobić etykietę i zamówić kuriera ?
Jaki kurier to odbiera (nazwa przewoźnika)?

pozdrawiam
Marek Muszyński
oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@DrukujTanio Zgodnie z informacją widoczną na przesłanym przez Ciebie zrzucie - Allegro One Kurier nie obsługuje dostaw na terenie, z którego nadajesz paczki. Usługa zostanie wyłączona na Twoim koncie. Proszę o jeszcze odrobinę cierpliwości.

Natalia
oznacz moderatorów

DrukujTanio
#11 Animator

To ja już jestem z tego dosłownie głupi. Tym bardziej że mam dwie przesyłki już z etykietami. Każdy z Allegro najpierw że nie działa, potem że działa. Można zbaranieć.

oznacz moderatorów

DrukujTanio
#11 Animator

Miałem to samo wczoraj. dziś etykiety mogę zrobić, ciekawe czy kto kolwiek przyjedzie po paczki. Allegro rano kazało mi na mój koszt wysyłać takie paczki i do nich się zwrucić do reklamacji. Ciekawe jak ja mam nadać do paczkomatów Allegro bez Allegro. A wyłaczanie kodu pocztowego trwa kilka dni z tego co czytam to do tej pory zasypany sprzedający zostanie negatywnymi ocenami. Wspanale działają, nie ma co. No i jeszcze z tego co klienta mówiła to nie ma wyboru innego kuriera, dziś już jest ale wczoraj nie.

oznacz moderatorów

DrukujTanio
#11 Animator

Jak się połapać w tych przesyłkach skoro teraz wychodzi że jedną Orlen odbira na nich ani śladu o tym i za chwilę ja bedę musiał każdemu kurierowi dawać wszystkie przesyłki nich skanuje, co mu wskoczy to bierze.

oznacz moderatorów

DrukujTanio
#11 Animator

Dlaczego klienci maja wybór tylko Allegro One Kurier własny Allegro i żadnego innego wyboru.

Ja nie mam jak nadać takich przesyłek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

oznacz moderatorów

DrukujTanio
#11 Animator

Po tzrech godzinach od zamówienia, jakimś cudem udaje się wygenerować etykietę na ta przesyłkę, pomimo że w ustawieniach godziny granicznej, wszystko jest na szaro a mojego miasta brak. Dziwne.

oznacz moderatorów

DrukujTanio
#11 Animator

a.jpg

oznacz moderatorów