Dlaczego nie mogę wyłączyć z cennika wysyłek Allegro One Kurier własny kurier Allegro skoro nie obsługuje mojego kodu pocztowego ???
@DrukujTanio te przesyłki powinny zostać odebrane przez kuriera One Kurier i widzę, że zostały dzisiaj odebrane.
Tylko mam pytanie. Co z przesyłką do Automatu która przy zlecaniu odbioru miała podpis Allegro One, Orlen ??????? Kto ją miał odebrać ?
@DrukujTanio tę przesłkę powinien wczoraj oderbać Kurier Allegro One, potwierdź proszę, czy tak się stało? Pytam, ponieważ nie została zeskanowana, a podjazd widnieje jako zrealizowany.
Nie została wysłana bo kupująca zrezygnowała jak jej powiedziałem że kurier Orlen odmówił odbioru a czy inny kurier to odbierze to ja nie wiem. Do tego jak pisałem, dlaczego tam podano że to Orlen odbierze ?
@DrukujTanio już wyjaśniam. To jest przesyłka Allegro One Kurier (One, Orlen), która może być z podjazdem Allegro One Kuriera albo kuriera ORLEN. Finalnie tylko jeden z nich może ją odebrać i informację o tym widzisz w zakładce Przesyłki i podjazdy.
W przypadku paczki A004A2A222 miał ją odebrać Allegro One Kurier.
Poniżej przykład jak to wygląda:
A czyli ja mam się domyslać jakiemu kuriuerowi to dać. To głupota totalna. Bo niestety oni podjeżdzają o róznym czasie a nie wszyscy na raz. Z tego będą problemy jak w banku. I dziś rozmwiałem z kurierem z Orlenu. Tak jak ja było więcej co myślało że to dla niego.
@DrukujTanio nie musisz się domyślać, ta informacja jest widoczna w zakładce Przesyłki i podjazdy, na zrzucie również to widać ("Paczkę odbierze od Ciebie").
To po co jest informacja o Orlenie ?????????????????????????????????????????????????????????
@DrukujTanio bo taką przesyłkę mógłby też odebrać kurier ORLEN, wtedy miałbyś tam napisane Paczkę odbierze od Ciebie Kurier ORLEN.
@DrukujTanio Zgodnie z informacją widoczną na przesłanym przez Ciebie zrzucie - Allegro One Kurier nie obsługuje dostaw na terenie, z którego nadajesz paczki. Usługa zostanie wyłączona na Twoim koncie. Proszę o jeszcze odrobinę cierpliwości.
To ja już jestem z tego dosłownie głupi. Tym bardziej że mam dwie przesyłki już z etykietami. Każdy z Allegro najpierw że nie działa, potem że działa. Można zbaranieć.
Miałem to samo wczoraj. dziś etykiety mogę zrobić, ciekawe czy kto kolwiek przyjedzie po paczki. Allegro rano kazało mi na mój koszt wysyłać takie paczki i do nich się zwrucić do reklamacji. Ciekawe jak ja mam nadać do paczkomatów Allegro bez Allegro. A wyłaczanie kodu pocztowego trwa kilka dni z tego co czytam to do tej pory zasypany sprzedający zostanie negatywnymi ocenami. Wspanale działają, nie ma co. No i jeszcze z tego co klienta mówiła to nie ma wyboru innego kuriera, dziś już jest ale wczoraj nie.
Jak się połapać w tych przesyłkach skoro teraz wychodzi że jedną Orlen odbira na nich ani śladu o tym i za chwilę ja bedę musiał każdemu kurierowi dawać wszystkie przesyłki nich skanuje, co mu wskoczy to bierze.
Dlaczego klienci maja wybór tylko Allegro One Kurier własny Allegro i żadnego innego wyboru.
Ja nie mam jak nadać takich przesyłek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Po tzrech godzinach od zamówienia, jakimś cudem udaje się wygenerować etykietę na ta przesyłkę, pomimo że w ustawieniach godziny granicznej, wszystko jest na szaro a mojego miasta brak. Dziwne.