Dlaczego nie mogę wyłączyć z cennika wysyłek Allegro One Kurier własny kurier Allegro skoro nie obsługuje mojego kodu pocztowego ???
Cześć @DrukujTanio, przekazałem Twoje zgłoszenie do odpowiedniego działu w celu wyłączenia Allegro One Kurier.
Chyba że ten kurier działa od dziś, bo etykietę w koncu udało się wygenerować o 3 godzinach bo za pierwszym razem podało mi że nie jest obsługiwany mój kod pocztowy.
Proszę też o zmiane kuriera na DPD lub DHL do zamówienia: 13612fb0-38ad-11f1-b0fb-9dfa2aea646e
Bo zamawiająca zrobił juz i tak drugie zamówienie i stwierdziła że nie ma innej mozliwości jak wybór kuriera Allegro One kurier własny, reszta nie istnieje.
już i tak straciłem jedno zamówienie prosząc kupującego o anulowanie i ponowny zakup ale pewnie znów nie było innego kurera i chyba zrezygnował.
@DrukujTanio Otrzymałem informację, że podany kod pocztowy jest już obsługiwany przez One Kurier. Niestety nie ma możliwości zmiany metody dostawy wybranej przez kupującego. Z tego, co sprawdziłem, w przypadku obu zakupionych ofert dostępne były inne metody dostawy. Gdybym otrzymał zrzut ekranu z formularza wyboru metody dostawy, mógłbym to zweryfikować.
Według kupującej która próbowała drugi raz wybrać inna metodę to nie było takiej mozliwości. Pytanie teraz. Dlaczego nie otrzymałem żadnej informacji że od dzis jest dostepna dla mojej miejscowości taka forma wysyłki. Pytanie drugie jak ustawić godzinę graniczną dla tej dostawy bo jej nie ma jak ustawić. Pytanie trzecie; Jak ma się odbior tych przesyłek skoro czytam na Allegro że sprzedawcy mieli nawet po 60 przesyłek i nikt ich nie odebrał.
Jaka firma kurierska będzie odbierać te przesyłki? Allegro One, zielone busy jak automaty czy inne?
No i też ja zaraz po pierwszym zamówieniu widząc Allegro kurier własny próbowałem zrobić przesyłkę i miałem informację że dla mojego kodu pocztowego nie ma takiej możliwości.
@DrukujTanio napisał(a):
Dlaczego nie otrzymałem żadnej informacji że od dzis jest dostepna dla mojej miejscowości taka forma wysyłki.
Sprawę braku powiadomienia konsultuję z odpowiednim działem. Wrócę gdy otrzymam więcej informacji w tej sprawie.
@DrukujTanio napisał(a):
Pytanie drugie jak ustawić godzinę graniczną dla tej dostawy bo jej nie ma jak ustawić.
Dla Twojego kodu pocztowego godziny graniczne wyglądają następująco:
@DrukujTanio napisał(a):
Jak ma się odbior tych przesyłek skoro czytam na Allegro że sprzedawcy mieli nawet po 60 przesyłek i nikt ich nie odebrał.
W przypadku gdyby występowały problemy z podjazdem kurierów, proszę o jak najszybsze ich zgłaszanie tutaj na forum.
@DrukujTanio napisał(a):
Jaka firma kurierska będzie odbierać te przesyłki? Allegro One, zielone busy jak automaty czy inne?
Przez kurierów Allegro One oraz partnerów zewnętrznych.
@DrukujTanio napisał(a):
No i też ja zaraz po pierwszym zamówieniu widząc Allegro kurier własny próbowałem zrobić przesyłkę i miałem informację że dla mojego kodu pocztowego nie ma takiej możliwości.
Czy oprócz wcześniej wspomnianego zamówienia, pojawiło się inne zamówienie z którym napotkałeś problem?
Na razie mam zamówienie nie opłacone z drugiego konta mam drugie etykieta jest, ale niej ani słychu, ani dychu o tym jaki będzie kurier odbierał przesyłkę.
Jak ustawić godziny graniczne dla tego kuriera ?
Nic mi nie daje ten skan. Co z tego że mam że mam zamówić kuriera do 13:00 jak nie ma gdzie ustawić godziny granicznej dla zamówień?
Ja mam zamówić kuriera do 13:00 a ktoś mi kupi i zamówi o 12:59.
jak ja mam zdązyć zamówić kuriera do 13:00 ???????????????????????????
Proszę także o anulowanie przesyłki Allegro A0049VV6G0 która została wygenerowana za drugim razem ale już po anulowaniu zamówienia przez kupującego
Jak ustawić godziny graniczne dla tego kuriera ?
@DrukujTanio jeżeli masz na myśli godziny graniczne wysyłki tego samego dnia, to ustawisz je tutaj: https://salescenter.allegro.com/delivery-settings/ordering-time-settings
Tylko jak na przesłanym zrzucie brak jest możliwości ustawienia dla Allegro One kurier własny
Czysta komedia z tymi przesyłkami.
Już jednej kurier nie zabrał bo miał informację by ich nie zabierać a ten problem dotyczy wszystkich nadawców w okolicy
Allegro A004A2A222
@DrukujTanio Napisz dokładnie jaki jest problem z paczką, którą wskazałeś.
Przy zleceniu podjazdu pisało że jest to Allegro One, Orlen z etykietą Allegro One do zielonego Automatu.
Jednak kurier Orlen jej nie odebrał bo miał już informację od swojego szefostwa by ich nie zabierać i jest to na moim terenie powszechne, bo mówił mi że już do niego dzwonili inni nadawcy czy zabierze i też nie zabrał.
Ciekawe czy resztę przesyłek ktoś odbierze, pewnie nie. Wprowadziliście od wczoraj obowiązkowego kuriera który nie działa.
@DrukujTanio A004A2A222 to nie jest ORLEN Paczka, dlatego kurier ORLEN jej nie odebrał. Sprawdź tutaj. W artykule jest tabela z informacją jak nadawać paczki w ramach Allegro Delivery:
Wiem że to nie Orlen Paczka ale wyrażnie przy zlecaniu jej odbioru pisało Orlen po przecinku. Allegro One, Orlen. i wiem od kuriera że Orlen że do niego sprzedawcy dzwonili czy będzie je odbierał.
I czekam na tego kuriera Allegro miał być do 14:00 jest prawie 2 godziny po terminie mam 2 inne przesyłki na każdą zlecenie i nic. Zero odborów.
jaki kurier ma więc odebrać przesyłkę nr: A004A7MX23 i A0049ZKGK4