16 marca allegro włączyło mi do cennika dostaw "Allegro One własny kurier" pomimo, iż mój kod pocztowy (82-200) nie znajduje się w rejonie działania tego kuriera i nie mogę nadać etykiet. W ciągu ostatniego tygodnia przeprowadziłem pięć rozmów z pracownikami allegro, pisałem także zgłoszenia. Wszyscy zapewniali , że zgłoszenie zostało przyjęte i należy czekać na usunięcie tej metody dostawy z mojego cennika. Dziś mija 6 dni od włączenia i nic się nie zmienia. Kupujący wciąż wybierają tą metode dostawy a ja musze się martwić dalej co z takim zamówieniem. Pracownicy allegro przez telefon są bardzo mili i zapewniają, że dołożą starań w rozwiązaniu problemu 😄
Cześć @APM-Trade, przekazałem sprawę do odpowiedniego zespołu z prośbą o pilną weryfikację sprawy i Twojego zgłoszenia.
Dokładnie mam to samo na kodzie 82-200. Włączyliście usugę która nie działa. Zgłosiłem dziesiątki reklamacji że usługa nie działa. Tak jak kolega wyżej pisał jestem zbywany. I otrzymuje właśnie takie wiadomości "przekazałem sprawę do odpowiedniego zespołu z prośbą o pilną weryfikację sprawy i Twojego zgłoszenia." I dalej nic się nie dzieje. Proszę o wyłączenie usługi allegro ONE bo nie działa.
@telmal_store widzę, że we wskazanym zgłoszeniu otrzymaliśmy od Ciebie zrzuty ekranu z widocznym błędem. Proszę Cię o cierpliwość, doradca zaopiekuje Twoje zgłoszenie i wróci z informacją.