anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Błędne dane dotyczące odległości od paczkomatu

galazkiewicz
#2 Obserwator

Dzień dobry,

Zauważyłem przez przypadek, że Allegro podaje błędne dane dotyczące odległości od najbliższych punktów odbioru, tzn. Allegro One Box niby ma być 720 m od mojego adresu a paczkomat Innpost 1,3 km. Sprawdziłem odległości i są mniej więcej takie same tzn. 1,3 km. Czy ktoś też tak ma czy to jakiś pojedynczy błąd? Jeśli nie, to ewidentnie nieuczciwa praktyka.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Oni chyba podaja najkrótszą drogę lotem ptaka, a budynki trzeba omijać. Co do praktyk to szkoda gadać, jeszcze znowu banana dostane czy coś...xD

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
(Dzień bez awarii to dzień stracony).
oznacz moderatorów

galazkiewicz
#2 Obserwator

Nie jest to droga na skróty, to są odległości mniej więcej podobną trasą, prawie prosto. Nikt nie wymusza na mnie zmiany, mam domyślnie paczkomat Inpost i tak pozostaje. Zastanowiła mnie po prostu odległość.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@galazkiewicz chętnie pomożemy. Natomiast napisz do nas przez formularz kontaktowy i podaj swój adres i dane Automatu oraz Paczkomatu jaki sprawdzałeś. Zweryfikujemy to.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@gdvorek Nikt nie powinien komuś zmieniać miejsca z którego zwykle i wygodnie odbiera wysyłki ,nawet jak dany punk jest dalej od adresu zamieszkania niż ten wskazany przez portal. Osobiście nadaję lub odbieram przesyłki w drodze do pracy lub odwrotnie i nie jest to ten sam kierunek co najbliższy punkt odbiorczy. Raz nie zauważyłem i dałem się "wkręcić" w to udoskonalenie i musiałem zmieniać trasę a do tego mała koperta była wrzucona do najniższej szufladki do samego końca i aby ją wyjąc musiałem dosłownie się położyć . 

oznacz moderatorów