Witam,
mam problem z przesyłką AD0Z628Q5PR9KX8G9. Śledząc przesyłkę widzę powtarzający się komunikat o braku miejsca w maszynie. Jako, że w pobliżu jest wiele innych automatów oraz punkt DPD Pickup (Żabka), proszę o przekierowanie przesyłki do dowolnego innego miejsca, gdzie mógłbym odebrać przesyłkę.
Będę wdzięczny za szybką interwencję.
Cześć @Glaukon! Bardzo mi przykro, ale nie mamy możliwości przekierowania tej przesyłki, obsługuje ją przewoźnik DPD i zostanie dostarczona do wybranego automtau. Jest to również maszyna przewoźnika, więc nie mam możliwości sprawdzenia, jak wygląda jej obłożenie w tym momencie.
Dziękuję za odpowiedź.
Jakie są w takim wypadku możliwości przekierowania przesyłki przez odbiorcę? Czy przekierowanie jest możliwe poprzez kontakt z infolinią kuriera? Co stanie się z przesyłką jeśli nie będzie możliwości dostarczenia paczki do docelowego automatu przez dłuższy czas?
@Glaukon dopytuję, jak możemy pomóc w tej sytuacji, dam znać, gdy otrzymam odpowedź.
@Glaukon bardzo mi przykro, ale w tej sytuacji nie jesteśmy w stanie pomóc.
Przesyłki dostarczane do automatów DPD nie mogą zostać przez nas przekierowane, taką możliwość ma jedynie kurier, gdy zaznaczy brak miejsca w przesyłce, a w promieniu 1km jest inny punkt lub automat.
Jeśli po raz kolejny w automacie nie będzie miejsca, kurier będzie mógł ją przekierować lub zwrócić do nadawcy.
Możesz spróbować jeszcze skontaktować się z przewoźnikiem, ale niestety nie jestem w stanie zagwarantować, że będzie mógł pomóc.
Przepraszam za tę sytuację, zdaje sobie sprawę, że to bardzo irytujące, kiedy przesyłka jest teoretycznie tak blisko, a nie można jej odebrać.
Kontaktowałem się z przewoźnikiem, jednak dostałem informację, że nie jest on również w stanie przekierować tej przesyłki.
Obecnie jedyna opcja, to czekanie aż automat będzie dostępny.
Sugerowałbym usprawnienie procesu poprzez umożliwienie ręcznego przekierowania przesyłki. Niestety będę unikał tej formy dostawy w przyszłości. Nie spotkałem się z takimi problemami korzystając z usług InPostu.
@Glaukon jasne, rozumiem i dziękuję za sugestie. Cały czas rozwijamy metody dostawy w ramach Allegro Delivery, mamy większe pole do popisu, gdy przesyłka jest dostarczana do naszego automatu, więc na przyszłość mogę polecić zamawianie przesyłek do Allegro One Box.
Wtedy w przypadku takich problemów, możemy podjąć działania.