Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zwracam się z prośbą o pomoc w rozwiązaniu problemu technicznego dotyczącego nadawania przesyłek za pośrednictwem Automatów Paczkowych DPD Pickup.
Od dnia 19.10.2025 r. nie jestem w stanie nadać paczek w żadnym automacie DPD. Po wygenerowaniu i wydrukowaniu etykiety w ramach usługi Allegro Wysyłam (bezpośrednio na platformie Allegro) oraz próbie skanowania jej w automacie, otrzymuję komunikat:
"Nie znaleźliśmy paczki w systemie. Sprawdź numer lub spróbuj ponownie za chwilę."
Problem ten powoduje duże utrudnienia logistyczne, ponieważ jestem zmuszony korzystać ze stacjonarnych punktów nadania, które są oddalone o kilka kilometrów, co koliduje z moimi godzinami pracy. Automat DPD, z którego zawsze korzystałem, znajduje się w bliskiej odległości.
PODJĘTE KROKI I KONFLIKT INFORMACJI:
W dniu wczorajszym, 19.10.2025 r., kontaktowałem się w tej sprawie z Państwa wsparciem technicznym za pośrednictwem czatu. Konsultantka (Pani Zuza) zasugerowała, abym skontaktował się z infolinią DPD w godzinach pracy. Zgodnie z tą sugestią, zadzwoniłem na infolinię DPD, gdzie po weryfikacji poinformowano mnie, że po ich stronie nie ma żadnej blokady ani problemu systemowego, a przyczyną błędu jest brak synchronizacji/właściwego przekazania danych z systemu Allegro.
Ważna informacja: Ta sama etykieta, która nie przechodzi w automacie, jest bez problemu akceptowana w stacjonarnym punkcie DPD Pickup. Sugeruje to błąd w synchronizacji systemu Allegro Wysyłam z siecią automatów DPD.
Poniżej podaję przykładowe numery listów przewozowych, których nie udało się nadać w automacie:
Allegro AD066BJR15HZ3V884
Allegro AD0CF262G75P6H68V
Proszę o pilne sprawdzenie przyczyn tej awarii w Państwa systemie i wskazanie rozwiązania.
@allforyou741 bo od 16.10 allegro DPD (AD) nie nadasz już w automatach dpd
Przesyłki Allegro DPD w Allegro Delivery przygotujesz wyłącznie w narzędziu Wysyłam z Allegro. Gotowe paczki nadasz w punktach DPD Pickup lub przekażesz kurierowi DPD. Nie nadasz ich w automatach paczkowych DPD Pickup.
Włączyliśmy metody Allegro DPD do Allegro Delivery i zmieniliśmy regulamin programu
Allegro Delivery Kurier DPD i Kurier DPD (w tym Allegro DPD), to formalnie dwóch różnych przewoźników. Dlatego nie ma możliwości nadania w automacie DPD.
Moim zdaniem nic nie zdziałasz, bo DPD celowo zablokowało nadawanie tych przesyłek w swoich automatach (chyba jako jedyni). Powodem jest to, że są to małe automaty i znajomy kurier powiedział mi, że często nie jest w stanie zostawić w nich wszystkich paczek i wtedy wiezie je np. do Żabki. Jakby doszły jeszcze Delivery, to DPD leży na łopatkach.
Mamy kolejnego gniota w wydaniu allegro , w miastach może i nie problem , ale żaby są kapryśne ,będzie teraz walka o miejsce i wyścig kurierów pomiędzy DPD , a DHL ,Pick -up ów zbyt wiele nie ma , a i te odmawiają jak przepełnione , pozostaje eko-niepodjazd po 1-2 paczki i walka z klientem o opóźnienia .
A to fajnie. Automat pod nosem to tego nie nadam. A zamówienia wpadły z Allegro Kurier DPD (AD). Czyli skoro AD to podjazd darmowy teraz będzie nawet z dostawą pod drzwi?
HAHAHA !. No tak jak u mnie. Automat pod nosem i od dwóch dni mam problem z nadaniem przesyłek. Część DPD nadasz, a część DPD AD nie. Ta sama firma ale nie kur..., bo nie. Nie nadasz i h...Żabki nie przyjmują tego. Fartem trafiłem na auto DPD i doganiałem chłopa przez dwa dni. No cóż. Mózgi nietęgie to wymyślają. Żeby to pierwszy raz. Tak średnio na miesiąc jakiś nowy problem z tymi przesyłkami allegro zapodaje.