Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, wszystkich.
Zastanawiam się po jakim czasie zgłosić kradzież przesyłki zakupionej przez Allegro. Przesyłka kupiona w Smarcie ma status odebranej mimo iż po otworzeniu skrytki żadnej paczki w niej nie było. Nie jest to problem sprzedającego gdyż ten nadał paczkę, która według systemu w końcu dotarła do mojego automatu paczkowego. Zgłaszałem temat już dwukrotnie do Allegro i wydaje mi się, że wyczerpałem te możliwości, zgodnie z informacją od konsultanta Allegro nie istnieje wiążący dla nich termin rozpatrzenia zgłoszenia. Naturalnym krokiem wydaje się być zgłoszenie kradzieży paczki. Urządzenie jest w zasięgu monitoringu pobliskiego sklepu więc powinno się udać namierzyć osobę, która by otworzyła moją skrytkę. Czy może ktoś ma doświadczenie w podobnej sytuacji i może podzielić się informacją czy i w jakim czasie Allegro odpowiedziało na tego typu zgłoszenie? Czy ktoś ma jakiś inny pomysł jak ten temat rozwiązać?
Pozdrawiam Aleksander
@AP_PA napisz lub zadzwoń do Allegro, na automacie masz telefon, często się tak dzieje jak paczka jest za duża 🙂 lub coś pomieszał kurier 😞
https://allegro.pl/pomoc/last-mile/zloz-reklamacje
@AP_PA wyjaśniam to i wrócę do Ciebie z rozwiązaniem.
@AP_PA czy mogę poprosić Cię o podejście do automatu paczkowego, z którego miałeś odebrać tę przesyłkę? Gdy będziesz przy automacie, zadzwoń proszę na infolinię Allegro One (tel. 616 306 997) podaj numer przesyłki - A001YGMBY1 i powołaj się na numer sprawy 50961371.
Doradca otworzy dla Ciebie skrytkę, w której powinna być Twoja przesyłka.
Nie takiego rozwiązania się spodziewałem. Ponownie otworzono mi box, ponownie był pusty. Paczka zaginęła ale konsultant z Allegro powiedział, że poszuka jej w sortowni. Paczka zaginęła choć nie wiem już czy to zguba Allegro czy ktoś się do mojej skrytki włamał.
Jakby się włamał to by było coś takiego
@AP_PA bardzo Cię przepraszam! Działamy w tej sprawie i skontaktujemy się z Tobą w wiadomości e-mail.
Paczka została znaleziona i umieszczona w automacie. Problem rozwiązany. Dziękuję za pomoc.