anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co zrobić z przesyłką, którą przez pomyłkę kurier DHL włożył do paczkomatu zamiast mojej?

szuflaz
#7 Wielbiciel

Witam, 3.12.2025 ok godz.17, odebrałem z paczkomatu DHL przesyłkę z paczkomatu DHL BOX 24/7 4597551 Młyńska 1, Lipusz. Po oświetleniu etykiety i sprawdzeniu nr. przesyłki, okazało się, że to nie moja przesyłka. Nr. odebranej przesyłki był AD01E1D5V9 a moja miała być z nr. AD01EZ9642. Wygląda to na pomyłkę kuriera. Złożyłem reklamację na Allegro i odpowiedź czekać mamy na odpowiedz 7dni.

Założyłem dyskusję i razem ze sprzedawcą czekamy. Zapytałem jak dokonać zwrotu nie mojej paczki lub jak powiadomić odbiorcę o tym, że jego paczka jest u mnie, bo jest szansa, że kurier zamienił boksy i ta osoba otrzymała moja paczkę ale nikt z Reklamacji ani z Allegro nie odpowiedział do tej chwili.

Jak doprowadzić do wymiany tych paczek, obie najprawdopodobniej są w Lipuszu?

Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Szkoda czasu na czekanie i pieniędzy.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Zapomnieć to Delivery przecież. Każdy lekki odchył od standardu i game over.

Na pocieszenie powiem, że będą dzielnie szukać 🤣 Chcesz dobra dostawę to wybieraj dobrą dostawę. Co za darmo to 2 droższe i 3x gorsze...

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Cześć @szuflaz, poprosiłem odpowiedni dział o interwencję w tej sprawie oraz wypowiedź w dyskusji.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

szuflaz
#7 Wielbiciel

Dziękuję, już od 2 dni czekam na jakąś konkretną odpowiedź na reklamację, może Twoja pomoc coś zmieni.🙂

oznacz moderatorów

szuflaz
#7 Wielbiciel

Jeszcze raz dziękuję, sprawa ruszyła z miejsca. Dostałem informacje i z Allegro Kontakt a również Allegro pomoc. Wygląda na to, że jutro będę mógł odebrać swoją przesyłkę i odnieść do automatu DHL tą zamienioną, którą odebrałem przedwczoraj. 

Zbyszek 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@szuflaz cieszę się, że udało się rozwiązać problem 🙂 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów