Na podstawie przykładu sprzedającego.
Czy czas wysyłki: 2 dni, oznacza:
1) 48 godzin
2) 2 dni robocze, od jakiej do jakiej godziny liczy się dzień roboczy?
3) ... inny schemat
Proszę o podanie podstawy w regulaminie.

W przykładzie powyżej czas wysyłki to 2 dni. Zamówienie złożono w środę 11.02 21:47.
Do tej pory czas liczono od 00:01 dnia następnego + 48 h. Czyli powinienem mieć czas do piątku 13.02 23:59.
Natomiast w przykładzie powyżej, czas na nadanie mam do czw. 12.02 23:59.
Uprzejmie proszę o odpowiedź jak to jest z tym liczeniem czasu.
Cześć, @Figolego_AK! Jeżeli deklarujesz wysyłkę 2 dni - to liczymy to jako 2 pełne dni robocze.
Jeżeli klient złożył zamówienie 11 lutego, to czas na wysłanie będziemy liczyć do 13 lutego do końca dnia. Wyświetlany "czas na wysłanie" jest jedynie sugerowany, aby klient otrzymał zamówienie zgodnie z wyświetlanym przewidywanym czasem dostawy. Jednak w twoich statystykach bierzemy pod uwagę Twoją deklarację. 😊
Wyświetlany "czas na wysłanie" jest jedynie sugerowany, aby klient otrzymał zamówienie zgodnie z wyświetlanym przewidywanym czasem dostawy.
Oczywiście każdy kupujący o tym wie, jest w pełni tego świadomy i doskonale to rozumie,
a serwis komentarze negatywne pisane pod wpływem subiektywności usuwa z racji na powyższe
przecież nie może kupującego traktować jak bezmózgiego **piiip**ę
Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Jednak klienci widzą czas na wysłanie: 1 dzień (zamiast dwóch).
Dodatkowo dostają maile, że przesyłka jest opóźniona!
Sprzedający wysyłają przesyłkę zgodnie z deklarowanym terminem, a klienci dostają informacje o opóźnieniu i oczywiście myślą, że jest to z winy sprzedającego. A reputacja sprzedającego spada.
Dzisiaj miałem telefon od klienta, że jest opóźnienie i musiałem się tłumaczyć. Nr zamówienia to: a0338350-06af-11f1-affc-474203c8f157
Czas na wysyłkę mam dzisiaj do 23:59, Paczkę włożyłem do paczkomatu dzisiaj 06:51 a klient dzwoni z pytaniami, że opżnienie. O co tu chodzi??!!
Proszę o wyjaśnienie, bo wygląda to jak reklamacja klienta a przesyłka została nadana przed czasem.
Nie widziałem odpowiedzi RED, temat można uznać za rozwiązany, dziękuję