anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Cześć, otrzymałem paczkę z opóźnieniem i dostałem informację, że mogę odzyskać do 30 zł od Allegro

Client:136326907
#1 Nowicjusz

Przesyłka dotarła do mnie z opóźnieniem, ponieważ DPD popełniło błąd. Powiedziano mi, że mogę odzyskać do 30 zł za opłatę za przesyłkę. Nie otrzymałem zwrotu pieniędzy. Dlaczego? 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

a wniosłeś reklamację na czas dostawy powyżej regulaminowego terminu przewoźnika?

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@az1rael nam allegro nie wypłaciło za to ani razy kasy, nawet na taką reklamację nie odpowiedzieli

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Ty jesteś firmą @RED a tu konsument więc może ścignąć rzecznikiem jak się uorze i ma w mieście kompetentnego mala szansa ale zawsze jakaś

oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor ⭐

@Client:136326907 

Aby otrzymać odszkodowanie za opóźnienie w doręczeniu przesyłki z gwarantowanym terminem doręczenia, musisz złożyć formalną reklamację do przewoźnika. Jeżeli to przesyłka DPD to reklamację możesz zgłosić tutaj https://zgloszenia.dpd.com.pl/showComplaintForm, a jak Allegro Delivery tutaj https://allegro.pl/pomoc/last-mile/zloz-reklamacje

Uwaga. Allegro Delivery Kurier DPD i Kurier DPD to formalnie dwóch różnych przewoźników (nawet jak fizycznie paczki dostarcza jedna osoba).

oznacz moderatorów

Client:131016720
#9 Pomysłodawca

To napisz tam gdzie Ci to powiedziano 

oznacz moderatorów

drekenzes
#18 Luminarz

@Client:136326907  napisał(a):

Przesyłka dotarła do mnie z opóźnieniem, ponieważ DPD popełniło błąd. Powiedziano mi, że mogę odzyskać do 30 zł za opłatę za przesyłkę. Nie otrzymałem zwrotu pieniędzy. Dlaczego? 

@Client:136326907 Zależy kto ci to powiedział. Zazwyczaj takie informacje podają oszuści wyłudzający dane.