Nieudolność i nieumiejętność postępowania pracownikòw Kontakt Allegro przekracza najśmielsze wartości przyzwoitości
Chciałem na pracowników kontaktu allegro złożyć reklamację, bo nie dość że nie pomagają w problemach to jeszcze je utrudniają popełniając szereg błędów formalnych podczas przyjmowania zgłoszeń
czy jest taka możliwość
Jest
klawiatura przyjmie wszystko Nawet wróżby na styczeń
Ale Ty masz jakies roszczenie?
Tak mam roszczenie pracownicy Allegro umawiają kuriera na odbiór przesyłki zwrotnej już 6 dni.
Dostałem etykietkę i datę gdzie kurier powinien odebrać paczkę 4 dni temu a odbiorca w ogóle nie pasuje odbiór nie na ten adres
Pracownicy Kontakt Allegro opowiadają bzdury obiecują Gruszki na wierzbie a efekt jest jak napisałem powyżej
To nie jest roszczenie tylko treść skargi
pisac sobie mozesz
ale czego oczekujesz w zamian? Chcesz jakiejś rekompensaty?
Oj tam przecież to standard. Tak samo przyjeżdzają kurierzy po odbiór nadawanych paczek xD
Wystarczy popatrzeć po komentarzach ilu sprzedawców ma negatywy za dostawcę. Gdzie włączają to tylko dla klientów chcących smarta i nie mają na nic wpływu. Jesteś kupującym, pokrzyczysz to w końcu przyślą.
@edrusak Teoretycznie istnieje taka możliwość. Jeżeli dostałeś od Allegro niesatysfakcjonującą decyzję możesz złożyć odwołanie, oczywiście przez taki sam formularz kontaktowy.
Podobno, powtarzam "podobno" te odwołania czyta ktoś siedzący o szczebel wyżej, więc jest to jakaś forma skargi lub reklamacji. Ale czy to prawda nie sprawdzałem, nie było potrzeby.
Więcej się nie dowiesz, Allegro trzyma swoje procedury postępowania w wielkiej tajemnicy.
Mojr roszczenie jest takie
Pracownicy Allegro umawiają kuriera na odbiór przesyłki zwrotnej już 6 dni.
Dostałem etykietkę i datę gdzie kurier powinien odebrać paczkę 4 dni temu a odbiorca w ogóle nie pasuje odbiór nie na ten adres
Pracownicy Kontakt Allegro opowiadają bzdury obiecują Gruszki na wierzbie a efekt jest jak napisałem powyżej
Obiecanki to rzecz normalna ,władza tak działa.
To chyba pretensje powinieneś kierować do przewoźnika, że nie chce do ciebie przejechać.
Przewoźnik musi wiedzieć o tym że ma przyjechać jeśli nikt tego nie zleci pewnie przyjedzie a winę za co ponoszą pracownicy kontaktu allegro
@edrusak nie wiem co to da ale allegro odesłało po odbiorze poleconego z podpisem pracownika bez otwierania reklamację sprzedawcy do nadawcy, więc oni są o klasę wyżej niż standardowy poziom niekompetencji
@edrusak oczywiście możesz złożyć reklamację, możesz ją zgłosić w prowadzonej korespondnecji nr 57427618.
Natomiast sprawdziłam tę sprawę i adres odbiorcy jest prawidłowy, zgodny z ustawieniami sprzedających i adresem do zwrotów, to jest ten sam adres w obu przypadkach, ale właśnie taki adres oba ta konta mają podany jako adres do zwrotów, bo to ta sama firma.
Adres nadawcy z kolei (czyli adres do odbioru przesyłki) to adres z Twojego konta Allegro, czy jest prawidłowy?
Rozumiem, że Kurier zamówiony na 18 grudnia (etykietę otrzymałeś od nas 17 grudnia) nie przyjechał? Zgłosiłam to.
Kurier po przesyłkę z drugiego zamówienia (dla którego etykietę przesłaliśmy wczoraj, to jest 19 grudnia) został zamówiony na poniedziałek (22.12).
Właśnie tak wygląda praca pracowników kontaktu allegro informują że nie wiedzą dlaczego nie przyjechał kurier, ponowiają sprawę i informują że będzie wyznaczony nowy termin ale terminu nie ma tylko przychodzi stara etykieta i wcale nie zostało zmienione
wcześniej etykiety nie dostałem ponieważ wewnętrznie nie poszło to do właściwego działu tak mi tłumaczył pracownik działu kontakt 3 razy w tej sprawie się kontaktowałem, żeby poprawić zlecenie ale nikt tego nie zrobił i w efekcie wielka paczka czeka od 17 grudnia na przyjazd kuriera i każdy ma to głęboko gdzieś bo dalej nie wiadomo kiedy przyjedzie kurier ( w poniedziałek, może za tydzień w poniedziałek, a może po nowym roku) o ile w ogóle przyjedzie .
Druga sprawa również odbiła się od pracownika kontaktu allegro jako niezałatwiona i dopiero drugi kontakt doprowadził do tego że przysłano mi etykietę
Nie zapoznała się pani właściwe ze sprawą
Andrzej
Nie rozumiem też skoro przesyłka została uszkodzona i stwierdzono co przed wydaniem do doręczenia to dlaczego uszkodzoną przesyłkę doręcza się do odbiorcy a nie odsyła do nadawcy
@edrusak byłoby mi dużo łatwiej zapoznać się ze sprawą, gdyby podał Pan szczegółowe informacje. Nie jestem w stanie sprawdzić Pańskich rozmów telefonicznych z naszymi Doradcami.
Widzę, że otrzymał już Pan wyjaśnienia w sprawie nr 57427618, Kurier DPD odbierze obie przesyłki w poniedziałek w godzinach 10-16.
Jeżeli chodzi o doręczenie przesyłki nr AD0T0840P33M7XX9N po stwierdzeniu uszkodzenia, poprosiłam o interwencję w oddziale i dopytanie, dlaczego od razu nie została zwrócona do nadawcy.