anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

DHL paczka AD029ZRK11nie została dostarczona

beromimax
#7 Wielbiciel

Kurier DHL niezgodnie z prawdą umieścił informację na Allegro, że nie zastał nikogo pod wskazanym adresem. Zobaczyłam tą informację w przeciągu kilku minut od jej umieszczenia, natychmiast zadzwoniłam do kuriera. Kurier poinformował mnie, że wie o tym, jest w innej miejscowości 4 km od mojego domu i będzie za jakiś czas u mnie z paczką. Po 3 godzinach czekania ponownie zadzwoniłam do kuriera - połączenie zostało przez niego odrzucone. Oczywiście będę czekać na przesyłkę w następnym dniu, zarówno dzisiaj jak i jutro jestem cały czas pod wskazanym adresem. Obawiam się jednak, że paczka może być zwrócona nadawcy. Miałam wcześniej też przykre doświadczenia z DHL i zastanawiam się więc jak ich uniknąć ? Ponieważ mam wykupione allegro smart, to z niego korzystam, a w tym przypadku nie ma informacji jaka to firma kurierska przy wyborze sposobu dostawy- jest napisane krótko : KURIER. Jakbym wiedziała , że to DHL po prostu bym nie wybrała tej firmy kurierskiej. 

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@beromimax Konsultuję Twoje zgłoszenie z odpowiednim zespołem. Wrócę tutaj z odpowiedzią. 

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

beromimax
#7 Wielbiciel

Przed chwilą kurier przekierował paczkę do punktu odbioru : ,,Kurierowi nie udało się doręczyć przesyłki na Twój adres. Przekierowaliśmy ją do punktu odbioru. Nieodebrana przesyłka wróci do nadawcy.,, pomimo, że jestem cały czas w domu, pod wskazanym adresem, kurier nie był pod wskazanym adresem, nie podjął próby doręczenia paczki. Nie po to zamawiałam kuriera, żeby odbierać paczkę w punkcie odbioru! Nie jestem w stanie odebrać tej paczki w punkcie odbioru, proszę o interwencję. 

oznacz moderatorów