Oto statusy przesyłki:
6 mar 2026, 08:46 Przesyłka została wydana do doręczenia
6 mar 2026, 14:44 Przesyłka oczekuje na odbiór
7 mar 2026, 01:11 Wysłana z sortowni
jakim cudem po 11stu godzinach paczka została wysłana z sortowni skoro poprzedniego popołudnia była jeszcze w paczkomacie? nadmienię iż jest to druga sytuacja w ciągu kilku dni. sprawa dotyczy paczkomatu DHL.
Cześć, @cnc-work! Podaj proszę numer przesyłki.
AD01YZD0T5
@cnc-work dziękuję! Wyjaśniam status paczki z oddziałem.
Witam, mam pytanie: czy coś udało się ustalić? to nie pierwszy raz gdy ta forma dostarczenia zamówienia mnie zawodzi.
Cześć, @cnc-work. Nie otrzymaliśmy jeszcze wyjaśnień, ale poprosiłam o pilną weryfikację. Dam znać, gdy otrzymamy odpowiedź.
@cnc-work
To pewnie błędna kolejność wpisów, czasem się zdarza, że jakiś terminal ma złą datę, lub ktoś zapomniał zrobić eksport skanów (terminale często pracują offline) i robi się taki efekt. Data i godzina to data dodania info do systemu, a nie data i godzina fizycznego skanu.
Spróbuj odebrać mimo wszystko.
ps. Paczkomat to nazwa własna urządzeń paczkowych należących do Inpostu (paczkomat = Paczkomat Inpost, nie trzeba pisać Inpost, bo to jest automatyczne). Urządzenia paczkowe firmy DHL Ecommerce nazywają się Locker.
Dziękuję za wyjaśnienie nazw urządzeń. Odebrałbym paczkę lecz nie mam kodu odbioru. nie dostałem sms. w szczegółach zakupu mam status "w drodze" a w historii przesyłki mam status "wysłana z sortowni" .
Cześć, @cnc-work. Kod do odbioru paczki powinieneś znaleźć w aplikacji Allegro, w zakładce Moje Allegro -> Moje zakupy -> Szczegóły zakupu.