anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego towar zamówiony i opłacony do godziny 10.00 nie dotarł do dnia 31.10 2024 , bo są święta

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:91066932
#3 Debiutant#

Kupiłam na allegro 30.10.2024 przedmiot , który opłaciłam w tym samym dniu do godziny 10.00 . Zdecydowałam się na danego sprzedawcę ponieważ allegro sugerowało że przesyłka zostanie dostarczona do dnia 31.10.2024

Wieczorem sprzedawca zadzwonił do mnie, poinformował że będzie inne opakowanie,bo wybranego przeze mnie nie mają i przesyłka na pewno nie dotrze do 31.10.2024 bo allegro nie uwzględnia dni świątecznych...

Czy to prawda?

Jeśli tak, dlaczego Allegro wprowadza w błąd kupujących??

Skoro zapłaciłam od razu do 10.00 to co za problem dostarczyć do następnego dnia roboczego?!

Czy to sprzedawca zawinił??

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8
LEW433
#21 Demiurg#

@Client:91066932 Właśnie  ponieważ allegro sugerowało że przesyłka zostanie dostarczona do dnia 31.10.2024 a trzeba sprawdzać co oferuje sprzedający, są to rożne sprawy.

oznacz moderatorów
#3 Debiutant#

Allegro sugerowało tz. taka informacja wyświetla się na stronie sprzedającego 

Kupuję już jakiś czas, dotychczas pokrywało się wszystko zgodnie z informacją Allegro 

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

To miałaś szczęście bo to jest sugerowany czas dostawy wyliczony średnio z dostaw .

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@Client:91066932 a zawsze wybierałeś Allegro Delivery ? One Box bo zgodnie z regulaminem mają 3 dni robocze na dostawę więc jakim cudem widzisz na drugi dzień 😄 

________
Κώστας
oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Coś w tym jest. Allegro nie uwzględnia nie tylko dni świątecznych ale nawet czasu wysyłki deklarowanego przez sprzedawcę. To o czym piszesz to są wróżby allegrowej wróżki i nie mają wiele wspólnego z realem. Najedź na to to wyświetli się napis, że to tylko sugerowane.  Notorycznie są tu posty sprzedawców, którzy np ustawiają wysyłkę na 2 dni robocze, a serwis klientom pokazuje dostawę na jutro. Kolejną grupą są sprzedawcy, którzy dostowują czasy do możliwości kurierów i np DPD ustawiają tylko do 10 rano, a pocztę do 14. Serwis klientowi kupującemu DPD o 13 radośnie wyświetli wysyłkę tego samego dnia i wypnie na problemy. Baaa jeszcze obniżą mu statystyki za brak wysyłki w terminie choć tak wysłał.

A teraz wisienka na torcie. Miesiąc temu pytałam jaki czas wysyłki będzie mieć konto wysyłające tylko przesyłką elektroniczną (wysyłka ustawiona na 24h), po upłynięciu statystycznego miesiąca. Serwis nie ma jak potwierdzić takich wysyłek wiec jest to dla nich wartość stała i powinni znać odpowiedź. Myślisz, ze dostałam odpowiedź? Nie wiedzą. Podobno system wylicza to na podstawie wysyłek tylko jakich wysyłek jak system widzi tylko przesyłki allegro.  Nawet paczki takie jak np orlen wysłane poza systemem ale z ręcznie dodawanym numerem etykiety nie są wliczane. To co oni chcą zobaczyć? W tej chwili na koncie z ofertami mieszanymi radośnie wyświetlają mi to identycznie jak przesyłki do paczkomatów. Czyli klient kupujący w czwartek wieczorem i zwykle odbierający towar tego samego dnia, góra następnego rano ma przy zakupie info o dostawie na wtorek, to jest jeden wielki cyrk.

oznacz moderatorów
#3 Debiutant#

Dziękuję  bardzo za rzetelną odpowiedź👍♥️, niestety nie napawa to wszystko optymizmem.

No nic... pozostaje nam wszystkim to co jest..

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

Client:91066932 przewidywany czas dostawy, który widzisz w ofercie jest liczony na podstawie deklaracji sprzedającego, ale też wcześniej zrealizowanych przez niego przesyłek. To oznacza, że w historycznych zamówieniach ten sprzedawca nadawał przesyłki tego samego dnia, więc paczki trafiały do kupujących dnia następnego i dlatego taki czas pojawił się w jego ofercie. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Monika__L
#16 Inspirator#

sama piszesz że sugerowało.

Ty tylko przewidywany czas dostawy. Podaje i wylicza go allegro. To nie jest informacja od sprzedawcy i potem sa takie kwiątki.

Może tu któraś  zmoderatorek przyjdzie? Może zobaczy sama co stworzyli, a z czego sa tak niebywale dumni. Ludzie nie rozumieją słowa przewidywany. Nie czytają, nie patrzą,.To czemu ta informacja dalej tam jest skoro jest nikomu nieprzydatna?

oznacz moderatorów