anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Godziny graniczne podjazdów kurierów

SUPER-AUTO-PARTS
#7 Wielbiciel

Chcę sprawdzić godziny graniczne podjazdu kuriera DPD na Waszej stronie. Piszecie, że mam je sprawdzić w aplikacji przewoźnika. Pytam, w którym miejscu, bo jestem w tej aplikacji i chyba jestem na to za głupi? Po drugie wprowadzacie sprzedających w błąd, ponieważ na stronie Allegro Delivery widnieje przewoźnik DPD. Po wejściu na waszą stronę METODY DOSTAWY DPD piszecie, że DPD jest poza Allegro Delivery. O co chodzi? Po trzecie wprowadziliście Allegro Delivery i nakazaliście kupującym korzystanie z tej usługi, bo nie będzie smarta. To dlaczego to my sprzedający mamy się bujać z wszystkimi kurierami, których wprowadziliście, a nie WY. Kiedyś mieliśmy tylko InPosta i wszystko działało, a teraz dzięki Wam jest jeden wielki chaos. Kurierzy są zamawiani do godzin granicznych, które trzeba teraz sprawdzać w pięciu różnych miejscach, a i tak nie podjeżdżają, a każda reklamacja o braku podjazdu jest odrzucona. Robicie sobie jaja ze sprzedających.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@SUPER-AUTO-PARTS Jeśli pojawia się problem z odnalezieniem godzin granicznych w aplikacji DPD, sugeruję bezpośredni kontakt z tym przewoźnikiem. Obsługa klienta powinna Ci przekazać te informacje. 

Dostawy w ramach Allegro Delivery są realizowane metodami Allegro One oraz we współpracy naszymi partnerami logistycznymi – ORLEN Paczką, DHL i DPD. Niezależnie od tego możliwe jest również udostępnienie metody dostawy Allegro Kurier DPD poza Allegro Delivery. Tutaj znajdziesz szczegóły.

Rozumiem, że piszesz w oparciu o własne doświadczenia, ale zapewniam, że nie wszystkie reklamacje są odrzucane. Wszystkie natomiast są rozpatrywane w oparciu o dane, które sami nam przekazujecie oraz te, do których mamy dostęp lub które uzyskujemy od naszych partnerów logistycznych.

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

SUPER-AUTO-PARTS
#7 Wielbiciel

No dobrze, ale skoro DPD jest w Allegro Delivery to dlaczego nie podajecie godzin granicznych? Wy macie tego kuriera w ofercie AD to dlaczego ja mam gdzieś dzwonić? 

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@SUPER-AUTO-PARTS ponieważ godziny graniczne są wyznaczane przez przewoźnika (w tym przypadku DPD), ale dotyczą one również przesyłek realizowanych w ramach Allegro Delivery.

Basia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

SUPER-AUTO-PARTS
#7 Wielbiciel

I co mi z tej odpowiedzi. Nadal nie wiem jakie to godziny. Sama Pani pisze, że dotyczą również waszej usługi. To skoro dotyczą waszej usługi, z której korzystam, to chciałbym znać te godziny. Gdybym miał umowę indywidualną to mój problem ale korzystam z Waszej usługi. Kierowcy DPD i inni Wasi partnerzy nie podjeżdżają po paczki, a skoro Wy nie podajecie godzin granicznych to reklamacje są nieuznawane bo zawsze podjazd został zamówiony za późno według Was. Kiedyś podawaliście, że do 15.00 każdego dnia co i tak nie było realizowane. Mieliście za dużo reklamacji i dlatego teraz każdy musi szukać sobie sam kto, kiedy i czy podjedzie. Tak to miało wyglądać od samego początku, żeby był większy chaos i dochodzenie roszczeń było niemożliwe.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@SUPER-AUTO-PARTS smart nie jest obowiązkowy, tak samo jak allegro delivery, ja nie mam i mam spokój zostawiłem samego InPosta paczkomaty i kurier 😄