anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Irytacja Allegro ONE

sklep_solpio
#14 Krzewiciel#

W ostatnich dniach zauważyłem, że ludzie mylą pojęcie automat a paczkomat...

wyjaśniam sprawę, allegro one box obsługuje dpd/ups i mam w wiadomości automatycznej napisane, że zamówienia są realizowane gdy nazbieramy 4 przesyłki do tych przewoźników, aczkolwiek klienci dzwonią i dopytują się co z ich przesyłką bo zamówili do paczkomatu, oczywiście sprawdzam zamówienie i patrzę, a tam allegro one box, a nie paczkomat... 

wnioski takie, że ludzie za grosz nie ogarniają czym zamawiają myślą, że to obsługuje inpost.. prawdopodobnie jest to spowodowane najniższą ceną dostawy 😄 

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

serwis-texas
#21 Demiurg#

@sklep_solpio 

Nie zgadzam się całkowicie. Taka maszyna co ma drzwiczki i tam są paczki to paczkomat. Nie ma znaczenia że to zastrzeżona nazwa marki InPost. Jeżeli zamawiają do One box to do paczkomatu, DHL również, DPD Parcel to oczywiście również paczkomat, paczkomat bo ma drzwiczki i są tam paczki.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

można chodzić w 運動鞋 lub kupować dla dziecka pampersy DADA

oznacz moderatorów

sklep_solpio
#14 Krzewiciel#

@serwis-texas a ja się nie zgadzam, tak by używali jednak w dostawie słowa paczkomat, nie automat paczkowy 😉 najgorzej jak nie można wyjaśnić klientowi różnicy, że to nie obsługuje inpost ;D

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@sklep_solpio 

To znaczy że Inpost do tych zielonych też wozi, do szarych z czerwonym prostokątem też?

oznacz moderatorów

sklep_solpio
#14 Krzewiciel#

@serwis-texas zielone to są automaty a nie paczkomaty 🙂 więc inpost nie wozi do automatów tylko do paczkomatów 🙂 

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@sklep_solpio 

teraz to już Ty poknociłeś, InPost wozi do automatów. 🙂

oznacz moderatorów

sklep_solpio
#14 Krzewiciel#

@serwis-texas dobrze się czujesz ?

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@sklep_solpio 

Bardzo dobrze. Ciepło, fajnie. Wczuwam się w Twojego klienta

oznacz moderatorów

drekenzes
#18 Luminarz#

@sklep_solpio Nie znasz się, są dwa rodzaje Inpostu. Do żółto-białych paczkomatów rozwozi Inpost fresh cytrynka, a do zielonych paczkomatów rozwozi spleśniały Inpost podróbka. Pod plesienką kryją się łonki, dpdsie, upsie i dehalusie. Dla klientów - jeden ch.....j, ma dostać paczkę szybko i bez uszkodzeń w najtańszej opcji. W razie problemów winny sprzedawca, no bo kto?

sklep_solpio
#14 Krzewiciel#

@drekenzes jeszcze nie widziałem, żeby do zielonych automatów woził inpost 🙂 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@sklep_solpio co się ludziom dziwisz , szczególnie tym z ,, dużymi siątkami ,, . Dawniej człowiek nie patrzył na markę  ,cieszył się ,że w ogóle coś kupił  ,a teraz ... nie dość ,że wymyślili 100 rodzajów piwa to jeszcze na złość są wszystkie dostępne od ręki......,, i jak tu dalej żyć ☹️ ,,

oznacz moderatorów