anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro Delivery DHL od 7 kwietnia

MAMY ROZWIĄZANIE!
kostas11
#21 Demiurg#

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  powiedźcie mi czy jak dołączy DHL do Allegro Delivery podjazd będzie darmowy od pierwszej paczki ?

Bo powiem Wam że jak zrobicie płatne czy wprowadzicie do innych z pakietu Delivery darmowe od 5 szt to trzeba będzie się pożegnać, na dziś mam z reguły po jednej góra dwóch jednego przewoźnika, ostatnio miałem 1 x One Box DPD, One Box UPS i Orlen 😞  Gdzie ta wasza ekologia ?

Czy nie można zrobić jednego kuriera obsługującego sprzedawcę do wyboru przez sprzedającego, przecież ja wiem lepiej co terminowo wychodzi mi z firmy !!!

________
Κώστας
oznacz moderatorów
39 ODPOWIEDZI 39
TomBanknoter
#18 Luminarz#

@kostas11 Ekologia by Allegro polega na obniżeniu progu "darmowej" wysyłki Smart! do 30 zł. Chodzi pewnie o to, żeby firmy recyklingowe miały co robić, bo te tysiące ton zmarnowanych bez sensu opakowań gdzieś przecież trafi...

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@kostas11 podejrzewam, że podjazd będzie tak samo jak w przypadku pozostałych przewoźników darmowy, ale upewniam się i dam znać, gdy otrzymam odpowiedź. 
Oczywiście wszystkie szczegółowe informacje w odpowiednim czasie udostępnimy w aktualnościach. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@la_nika dzięki, dopytaj jeszcze o ile wiedzą jak długo będzie Wam się opłacać zamawianie kuriera po jedną paczkę za free ?

Kurier który zabiera z firmy jedną paczkę dostaje za podjazd 4,99 zł, nie wiem jak macie skonstruowaną umowę i ile i kto za to płaci, ale jak dodacie rozdawane monety 2 zł + koszt jaki płacicie firmie za obsługę paczek One Box, ni jak się nie spina, wiem że liczycie całość i nie rozliczacie pojedynczych paczek, ale kiepsko to wygląda 😞

Nie lepiej przypisywać jednego kuriera do adresu ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@la_nika i jak coś wiadomo, punkty typu epaka już dostają wytyczne a my jak zwykle nic nie wiemy 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@kostas11 przepraszam za brak odpowiedzi, przypomniałam się już w tej sprawie i dam znać!

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@kostas11 nie możemy jeszcze informować o szczegółach i zasadach dotyczących DHL w Allegro Delivery. Na pewno jeszcze przed startem (oczywiście) podamy wszystkie szczegóły w aktualnościach. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@la_nika a możecie chociaż zdradzić czy DHL będzie jak Orlen w pakiecie Allegro Delivery czy jako trzeci do obsługi One Box ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów
TomBanknoter
#18 Luminarz#

@kostas11 Na pewno będzie działać tak samo dziadowsko, jak wszystkie inne elementy tego żałosnego programu. Moje przesyłki leżą nie odebrane od 16.01., w sumie przez pięć dni nazbierało się ok. 10 paczek:

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/allegro-delivery/allegro-one-klapa-na-ca%C5%82ej-linii/m-p/950912#...

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@TomBanknoter odpukać ale od czasu kiedy przymusowo to włączyli nie miałem żadnego problemu (  Orlen, UPS czy DPD ) żadnej dyskusji itp. ( fakt u mnie nie działa One Kurier który pewnie najwięcej problemów generuje ) 

________
Κώστας
oznacz moderatorów
TomBanknoter
#18 Luminarz#

@kostas11 tak jest, wszystkie te paczki były nadane One Kurierem. Chyba przyjdzie się pożegnać Allegro Delivery i ze Smartem. Może trochę mniej sprzedam, ale będę zdrowszy 😎

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@TomBanknoter zawsze możesz się przeprowadzić do miasta w którym nie działa One Kurier 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów
AlePiesio
#14 Krzewiciel#

Czy wszystkie formy dostawy z allegro delivery są obowiązkowe czy jak to aktualnie wygląda ? Kiedyś tylko one box był obowiązkowy żeby smarta nie stracić a teraz? Orlen też jest obowiązkowy? Mam go ale już się pogubiłem. 

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@AlePiesio zaraz będzie DHL obowiązkowy 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów
fox_paws
#16 Inspirator#

@AlePiesio @kostas11 

Nikt tu nikogo pod pistoletem nie zatrzymuje, wprost przeciwnie - ja tu siedzę z prawdziwą przyjemnością.

------------------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier, Not Delivery
oznacz moderatorów
fox_paws
#16 Inspirator#

Heh, jakoś wcześniej przeoczyłem ten temat, ale widzę że mój kurier nie będzie zadowolony, bo obok InPostu tylko DHL zostawiłem na warunkach Allegro.
No cóż, przyjdzie i tu przejść na własną umowę, a szkoda mi gościa, bo jest wyjątkowy.
Ja na szczęście maszyny wszystkich przewoźników mam w jednym miejscu.

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@fox_paws @AlePiesio @TomBanknoter  no i mamy od 7 kwietnia 🙂

Metody Allegro DHL w Allegro Delivery

7 kwietnia udostępnimy metody Allegro DHL w ramach Allegro Delivery i do czerwca będziemy je stopniowo włączać kolejnym grupom sprzedających.

O tym, że włączamy metody w Twoich cennikach – poinformujemy Cię z wyprzedzeniem w osobnej wiadomości.

Metody Allegro DHL, które włączymy do Allegro Delivery

• Allegro Kurier DHL
  • Allegro Odbiór w Punkcie DHL
  • Allegro Automat DHL BOX 24/7.

W okresie przejściowym – czyli do czerwca – metody Allegro DHL możesz włączać i wyłączać w cenniku niezależnie od pozostałych metod Allegro Delivery. Potem włączymy je już na stałe w ramach programu.

Pobierz szczegółowe informacje o metodach Allegro DHL w Allegro Delivery.

Jakie zmiany wprowadzimy w Twoich cennikach

Zmiany w programie Allegro Delivery od 7 kwietnia

• Wprowadzimy dopłaty do przesyłek kurierskich powyżej 10 kg.
  • Zmienimy rozmiary przesyłek kurierskich.
  • Rozszerzymy listę przedmiotów, których nie możesz nadawać.
________
Κώστας
oznacz moderatorów
fox_paws
#16 Inspirator#

@kostas11 No i od czerwca trzeba będzie pożegnać się z DHL, albo przejść na nadanie własne

oznacz moderatorów
esturion_pl
#11 Animator#

Jaki jest handlowy sens nawet z perspektywy Allegro by sprzedawcy mieli 5-tego kuriera?

Przecież Klient nie zwraca na to większej uwagi (czasami niektórzy Klienci nie przepadają za daną firmą, ale w większości nie przykładają do tego wagi) zresztą co tu dużo mówić, nie może go nawet samemu wybrać, bo od pewnego czasu sami wybieracie czym jedzie paczka.

P.S.

Sprzedaż na tym portalu z dnia na dzień staje się trudniejsza, a ruch w serwisie wcale nie wygląda na zwiększony, a nawet w naszym odczuciu po zmianach na wersję produktową sporo zmniejszony.

oznacz moderatorów