anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak odebrać paczkę z punktu Allegro One, na podstawie samego kodu gdy punkt bazuje na kodach QR

Client:39820055
#2 Obserwator#

Witam

Chciałem odebrać paczkę z pobliskiego punktu. Jedyną informację jaką otrzymałem z maila i zarówno aplikacji był kod odbioru. Niestety dużym zaskoczeniem okazało się że punkt obsługuje jedynie kody QR (brak analogowego terminala). Czy byłby w stanie ktoś pomóc (sprawdzałem szczegóły dostawy oraz zakupu i brak podpiętego kodu) ?

Z góry dziękuje

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Client:39820055 Podaj mi numer paczki, o którą chodzi.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#2 Obserwator#

A001TLHEO6

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Client:39820055 Kliknij w ikonkę ciężarówki na stronie głównej Allegro (w przeglądarce lub aplikacji). Powinieneś zostać przekierowany do listy paczek do odbioru i tam wybrać "Odbierz za pomocą kodu", żeby pojawił się kod QR, a pod nim kod odbioru.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#2 Obserwator#

Spróbowałem ponownie, natomiast w "Odbierz za pomocą kodu" a także w szczegółach dostawy nadal nie widzę żadnego kodu QR (jedynie kod odbioru z numerem telefonu). Być może nie wiem istnieje opcja otwarcia zdalnie jak dzieje się to w InPoscie? Dodam że jest to Apkomat 24 InPostowy do którego widzę pakowane są paczki również po Allegro Delivery. Sprawdzałem nawet aplikację InPost czy jest tam cokolwiek no ale niestety nic. Aplikację też aktualizowałem więc wątpię że Allegro na smartfonie jest problemem

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:39820055 to jesteś pod złym automatem 🙂 InPost nie ma nic wspólnego z Zielonymi Automatami 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

#2 Obserwator#

Ciekawe bo to jedyny w okolicy, adres o zgrozo się zgadza. Nawet napisane ładnie "Allegro Delivery" z lewej strony natomiast z prawej InPost (dla mnie też ciekawe combo). Dodam że on nie jest zielony 🙂

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:39820055 to coś dziwnego a daj adres punku w którym masz odebrać paczkę ? 

One mogą też plecami do siebie stać, Allegro Delivery to nie InPost i raczej patrząc jak zaczynają walczyć ze sobą to raczej nie widzę tego na jednym automacie 😄

ps. kod QR wygenerujesz na podstawie kodu w dowolnym generatorze 🙂 

________
Κώστας
oznacz moderatorów

#2 Obserwator#

Spoko, próbowałem w generatorze i tylko dla tego dlatego ruszam wątek 😄 . W pełni go nie obchodziłem ale przejeżdzając nie wygląda jak by miał być jeden za drugim. Dodam że to stacja beznynowa więc może ogarnia to ktoś z obsługi. Szczerze dla mnie dziwna sytuacja bo z konkurencji od dłuższego czasu korzystam i zwykle bez problemu.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:39820055 podaj adres automatu ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów

#2 Obserwator#
Allegro One Punkt
Naklik 1B
23-423 Naklik
Stacja paliw Super Paliwa
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:39820055 ale to jest Stacja paliw Super Paliwa i tam odbierzesz 😄  A przy stacji stoi też Paczkomat InPost który Cię nie dotyczy 😉

________
Κώστας
oznacz moderatorów

#2 Obserwator#

Taką opcję również rozważałem 😄 . No ale sorry informowanie o Allegro Delivery na własności konkurencji no sorry ale wprowadza w błąd.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:39820055 Ale automat nie ma napisu Allegro Delivery ?

Zrzut ekranu 2025-03-25 215721.png

________
Κώστας
oznacz moderatorów

#2 Obserwator#

Allegro smart w tym wypadku, no ale działa zwodniczo. W każdym razie wychodzi że finalnie rozpatrywałem poprawną opcje 😄

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:39820055 Allegro Smart to nie to samo co Allegro Delivery 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów