anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak rozpoznać Allegro Delivery?

Mapokl
#8 Zapaleniec

Czy jest jakiś sposób by rozpoznać przesyłkę przez Allegro Delivery i jej unikać?

Nie wiedziałem, że kiedyś to napiszę, ale przy tej aberracji to nawet Poczta Polska to powiew nowoczesności.

Tu już nawet nie chodzi o brak awizacji czy punktów odbioru. Tu nawet kontaktu z kurierem nie ma, a ten przyjeżdża w losowych godzinach. O ile ktoś nie siedzi cały czas w domu (broń boże spacer z psem!) to odebranie paczki jest niemożliwe.

Osobiście kupuje rzeczy na Allegro by zostały one do mnie dostarczone, i nie marnować czasu na jeżdzenie po sklepach, a nie po to by paczka jeździła sobie po kraju czy by być w areszcie domowym przez cały dzień. Dlatego poszukuję opcji jak unikać kuriera Allegro Delivery. Ma ktoś jakiś sposób?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@Mapokl 

Nie rozumiem. To Ty decydujesz jakiego przewoźnika wybierasz, a w Formularzu Dostawy i Płatności każdy przewoźnik jest w jasny sposób przedstawiony.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

Client:35386082
#17 Koryfeusz

@Mapokl 
Allegro Inpost Ci zostaje za smartowych przesyłek.

oznacz moderatorów

budowlaniec2019
#12 Orędownik

Nie korzystać ze smarta i wybierać przesyłki płatne bez oznaczenia Allegro Delivery. 

oznacz moderatorów

szymela54
Maestra

@Mapokl Ja mam sposób; wg mnie niezawodny: wybieram paczkomat InPost, a co za tym idzie oszczędzam czas i nerwy (na odbiór jest 48 godzin). Jeśli sprzedawca nie oferuje tej formy dostawy - szukam u innego.

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Ja podobnie ale jak nie mam czasu na odbiór przesyłki  (urlop ,wyjazd itp.) to wybieram paczkę z ubezpieczeniem PP .Jak nie odbiorę to do 14 dni na poczcie leży i czeka na mnie .

oznacz moderatorów

szymela54
Maestra

@kolekcjoner608 Tyż piknie🙂, niech leży i czeka.

oznacz moderatorów

budowlaniec2019
#12 Orędownik

Nie wszystko zmieści się do paczkomatu 😉, ale to jest póki co najlepszy sposób na drobnicę jeżeli chce się korzystać ze smarta. Przypuszczam, że jak się skończy umowa Allegro z Inpostem paczkomaty wypadną ze smarta.

oznacz moderatorów