anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kurier Allegro DHL nie odebrał paczek mimo stałego zlecenia podjazdu

123obrusy_pl
#7 Wielbiciel

Witam, mamy stałe zlecenie odbioru paczek z naszej firmy u przewoźnika DHL (przesyłki Allegro DHL/Allegro Delivery) - wczoraj kurier nie przyjechał odebrać paczek, przez co sporo zamówień nie dotrze do klientów na czas. Dzisiaj również nikt się u nas nie stawił, pomimo tego, ze wcześniej DHL podjeżdżał około godziny 11 - 12. Wiem, też że kurier, który wcześniej od nas odbierał się zmienił i od poniedziałku miał odbierać ktoś nowy. Mamy obawę, że paczki dzisiaj również nie zostaną odebrane. DHL każe w tej sprawie kontaktować się z allegro. Wczoraj zgłosiłem w panelu allegro problem z podjazdem ale nie mam żadnej odpowiedzi, kontaktu do kuriera, który odbiera ani nic. Proszę o pilną interwencję w sprawie. Przykładowy numer przesyłki nie odebranej od nas wczoraj (jednej z wielu) AD02IBLA50 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @123obrusy_pl. Już to wyjaśniam i niedługo wrócę do Ciebie z odpowiedzią. Najmocniej przepraszam za utrudnienia.  

Marysia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

123obrusy_pl
#7 Wielbiciel

Niestety dobiła godzina 15-sta (do tej godziny pracujemy i odbiory mamy graniczne też do godziny 15-stej) - kolejny dzień kurier DHL nie stawił się po odbiór paczek, więc zostajemy z paczkami klientów z dnia wczorajszego i dzisiejszego. Co mamy w tej sytuacji zrobić bo jesteśmy w kropce my oraz klienci, którzy zamówili tą formą wysyłki... 

oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@123obrusy_pl Nie otrzymałam jeszcze odpowiedzi w sprawie niezrealizowanych podjazdów i dzisiejszego podjazdu. Dam znać od razu, gdy dostanę odpowiedź. 

Marysia
oznacz moderatorów

123obrusy_pl
#7 Wielbiciel

Sprawę można zamknąć, kurier do nas dzwonił a wczoraj nie potrafił do nas trafić. Dziś chwile po 15 kurier się skontaktował i go pokierowałem, na szczęście jeszcze ktoś był w firmie więc udało się zrobić odbiór paczek na szczęście. 

oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@123obrusy_pl To dobre wieści, bardzo dziękuję za informację i jeszcze raz przepraszam za utrudnienia. 

Marysia
oznacz moderatorów

AGLOPRIMA2
#15 Entuzjasta

@123obrusy_pl 

firma DHL, z która współpracuje Allegro jest tak doskonałym przewoźnikiem, że nowych pracowników puszcza na rejon bez jakiegokolwiek przeszkolenia, bez objechania terenu z kimś doświadczonym. Po prostu na żywioł.

Miałam super kuriera, ale chłopak odszedł od 1 kwietnia, bo nie bardzo mu się podobało, że ceny za paczki dla klientów rosną, a stawki kurierskie spadają. Ot taki foch człowieka pracującego.Urlop? Zwolnienie? nieeee

Nowy gość, który po nim przyszedł okazał się być absolutnie zielony, w życiu wcześniej nie pracował w kurierce. 

Po 2 tygodniach zaczął w miarę ogarniać rejon.

Ale nic to, ważne, że my wszystko musimy robić natychmiast, na czas i zgodnie z tym co narzuca Allegro, a Allegro nie musi nic.

oznacz moderatorów