anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

kurier allegro

kulturalnysklep
#8 Zapaleniec#

Czy też macie problemy z kurierem Allegro? Wczoraj wszystkie paczki zostały odebrane, a tymczasem status zmienił się dopiero dzisiaj 😕 I trzeba się tłumaczyć przed klientami skąd opóźnienia.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

LEW433
#21 Demiurg#

Zawsze taj jest że dopiero jak kurier zeskanuje to się zmieni status. możesz pisać o wyłączenie z jakości, a kupujący zawsze mają pretensji do sprzedających.

oznacz moderatorów

maxr01
#17 Koryfeusz#

Ja nie jestem "dziad" żebym musiał prosić Allegro o wywiązanie się ze swoich zobowiązań. 

Allegro Kurier UPS, DPD, One - co chwilę są problemy z odbiorami.

DPD - w poniedziałki jest nawet o 08: 30. - oczywiście nie mam nic spakowane o tej godzinie, w pozostałe dni do 11:30. 

UPS - różnie z tym jest. Generalnie jest niby OK. ale w czwartek nie podjechał - bo ma wywiadówkę w szkole. W piątek nie podjechał, bo ma za dużo przesyłek do odbioru w mieście (bo w czwartek nie odebrał). I tak przesyłki które miały wyjść w czwartek/piątek - wyszły dopiero w poniedziałek.

UPS - przesyłka Allegro - przez kilka dni leżała w sortowni zanim poszła dalej - oczywiście sprzedawca "obrywa" w komentarzu.

Niestety, z tych dziadowskich przesyłek nie można zrezygnować, bo straci się SMART.

A tym "dziadem" w ostateczności wychodzi Allegro, chociaż wizualnie to i tak skrupia się wszystko na sprzedawcy. Allegro za swoje dostawy przesyłki typu np. "Allegro przesyłka polecona" obarcza sprzedawców. Serwis Allegro nie chce nawet podać regulaminu tych przesyłek, żeby nie dyskryminować się w oczach kupujących i sprzedających. 

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów