Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kurier nie podjął próby dostawy, w domu cały czas ktoś jest, żeby odebrać paczkę. Kurier nie odrbiera/nie odpisuje na wiadomości. Natomiast status zmienił sie na nieudana próba dostawy i paczka wraca do magazynu.
Po co Ci kurierzy, którzy nie wykonuja swojej pracy?
Nr [edytowano] do kuriera jak by ktoś chciał pobawić się w głuchy telefon
@masakra2306 Jakbyś się czuł i co byś powiedział gdyby ktoś podał Twój numer telefonu na publicznym forum z zachętą do zabawy w głuchy telefon?
Jak by wykonał swoją pracę, bądź odebrał telefon, bądź dał znać, że dziś nie da rady, a nie ściemniał statusami, że niby wykonał swoją pracę takiej sytuacji wgl by nie było.
@masakra2306 Nie odpowiedziałeś na pytanie 😉
Ale status mówi prawdę. Nie otrzymałeś przesyłki, czyli doręczenie było nieudane. Ogólnie masz statusy: doręczono, awizo oraz nieudane doręczenie (nieudana próba doręczenia). Jak paczka wraca na magazyn, to z automatu jest status nieudana próba doręczenia lub podobnie brzmiący.
A jeżeli chodzi o telefon, to kurier nie ma obowiązku ani dzwonić, ani odbierać telefonów.
Chyba czwarty status, brak próby doręczenia w tym przypadku
@masakra2306 W takiej sytuacji lepiej, jakbyś podał numer przesyłki, o którą chodzi, a nie numer do kuriera.
Zapraszam na priv
@masakra2306 Ale jesteś świadomy, że większość przewoźników ma gwarantowany czas doręczenia na poziomie 2-3 dni? (Nawet dostawy nazywane „same day” oraz „next day”)
Nikt Ci nigdzie nie gwarantował, że paczkę otrzymasz dzisiaj.
Człowieniu, ja piszę o tym, ze kurier nawet pod adres nie podjechał, bo cały czas byłem w domu i czekałem, a walną sobie status nieudana próba dostawy...
Brak podjazdu kuriera DHL - AD01986HU3
@masakra2306 @Po wydaniu kurierowi paczka otrzymuje status ,wydana do doręczenia’ a jeśli nie uda się jej doręczyć to wraca na magazyn i otrzymuje status w stylu ,nieudana próba doręczenia’ - niezależnie od tego czy pod adresem był czy nie.
@komis-bell może dodaj jeszcze, że po dwóch nieudanych próbach doręczenie przesyłka w DHL jest odsyłana do nadawcy?
@masakra2306 ta przesyłka została przekierowana do punktu odbioru - Żabka ul. Brązowa 74. Gdy zostanie dostarczona do punktu, otrzymasz powiadomienie.
Czyli zamówił do domu, kurier go olał i zawiózł paczkę do Żabki i rozwiązaniem problemu jest według Was podanie adresu tej Żabki?
@Ajek88 kurier może po pierwszej nieudanej próbie dostarczenia przesyłki, dostarczyć ją do pobliskiego punktu. Kupujący otrzyma wszystkie informacje potrzebne do odbioru przesyłki, gdy zostanie przyjęta w punkcie.
Uwierz mi, że potrafię czytać Wasz regulamin. I wiem, że tak jest. Tylko tam jest napisane:
W przypadku niemożności doręczenia Przesyłki w sposób wskazany w ust. 8 lit. c) powyżej, w szczególności z powodu nieobecności Adresata lub osoby uprawnionej do odbioru Przesyłki w jego imieniu, Operator pozostawi Awizo informujące Adresata o tym, że Adresat może:
1) odebrać przesyłkę w ciągu kolejnych 48 godzin we wskazanym przez Operatora miejscu, albo
2) uzgodnić z Operatorem ponowną, odpłatną zgodnie z Cennikiem próbę doręczenia Przesyłki do rąk Adresata.
Skoro wkurzony Adresat zakłada wątek i pisze, że cały dzień siedział w domu i nikt nie podjął próby doręczenia to logika wskazuje na to, że takiej próby nie było.
@Ajek88 to również zgłosiłam.