anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro box - wciskanie na sile

MAMY ROZWIĄZANIE!
bombelman313
#9 Pomysłodawca#

Znowu wpychacie te boxy na sile. Nie gadajcie ze "inpost niedostepny" czy pelny, bo recznie moge wybrac.

Jakim cudem wasz algorytm 6 razy z rzedu pamieta o moim najblizszym paczkomacie (40 metrow) po czy sam WYBIERA jakis allegro box 10 razy dalej?!

Odpowiedzcie: Z CZYJEJ PERSPEKTYWY JEST TO OPTYMALNE???

Inpost byl dostepny ale sami zobaczcie jak daleko musialem scrolowac, przeciez to jest jakis zart.

bombelman313_0-1748672700630.png

oznacz moderatorów
65 ODPOWIEDZI 65
kostas11
#21 Demiurg#

@lewgorzkowski pewnie że się da ale nie wszyscy wiedzą, i fakt jest to irytujące 😞

Mi ostatnio klient zamówił One Box po chwili anulował i ponownie zamówił do Paczkomat InPost, to pokazuje jak to ułomny pomysł, chodź nie dziwię się Allegro bo ja bym robił to samo w sklepie też mam domyślnie zaznaczoną metodę która mi bardziej odpowiada 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg#

@kostas11 allegro przegrzało temat - sprzedawcy mający obowiązek wprowadzić po kilkanaście różnych metod do dostaw i konsumenci zmuszani do ich wybierania.

Do tego dziwne metody wybierania paczkomatów z mapy, zamiast z listy adresów

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@RED wybieranie o ile się da to jest do przeżycia choć irytujące 😄

Kolega ostatnio zamawiał paczki, dostał info że do odbioru, idzie pod paczkomat odbiera kilka i jednej nie może, patrzy a jakiś dziad w koszyku zmienił mu na Orlena 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów
wektorek
#7 Wielbiciel#

Czy to jest zgodne z przepisami ze pomimo iz mam ustawiona dostawe na InPost Paczkomat allegro na sile podstawia paczkomat Allegro?Dobrze ze nie klikam z automatu i czytam info o sposobie wysylki.Nie jest to uczciwe ze strony allegro podstawianie innego przewoznika.Poprosze o informacje zwiazana z tym zagadnieniem.

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@wektorek sprawie przygląda się już UKOiK  ,na razie musisz zmieniać ręcznie .

oznacz moderatorów
wektorek
#7 Wielbiciel#

No ok.ze jest w uokik,ale czy jest to zgodne z regulaminem.?Czy tak moga robic?

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg#

@wektorek to ty nie czytasz regulaminu przed każdym logowaniem 😱

oznacz moderatorów
wektorek
#7 Wielbiciel#

No nie.Niestety.Tyle ze do pewnego czasu takich akcji nie bylo.

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Oni tam zawsze mają jakiś punkcik pozwalający na wszystko.

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@wektorek @mdrogeria nic na siłę nie wciskają, tylko podpowiadają, jakoś jak wprowadzili wybór kuriera za kupujacego to jakoś w UOKIK sprawa nie wylądowała 🙂 

Na razie masz możliwość zmiany punktów, druga sprawa każdy sklep internetowy  ma możliwość ustawienia domyślnej dostawy na górze i nikt nie robi z tego afery 🙂 

________
Κώστας
oznacz moderatorów
wektorek
#7 Wielbiciel#

Wytlumacz prosze w takim razie dlaczego od jakiegos czasu mimo ustawionego inpost na odbior przesylki domyslnie odfajkowane jest allegro delivery?To ze mozna „jescze”zmienic to nie ten problem.Problemem jest zmiana dostawcy bez mojej zgody i z nieuwzglednienim moich domyslnych opcji

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@wektorek bo mogą, bo to ich system, pasuje kupujesz nie pasuje szukasz innej platformy 🙂 na Er l i mają fajnie boksy z ostatnimi punktami 😄

Szkoda że nikt nie robił afery jak wybór kuriera zmienili, a tu można zmienić ( na razie ) a afera w całym necie 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg#

@kostas11 jak to się mówi potocznie: "kiedyś musiało szambo wybić" 🙂

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@RED ale i tak dokonali jakieś korekty bo kiedyś mi podmieniali na Orlena co kilka zakupów z komunikatem że zmienili i gdzie zamawiam 🙂

IMG_2652.jpg

Potem z jakieś kilka tygodni temu jak zaczęło się robić głośnio dają tylko informację o najlepszej dostawie pod słońcem, nie mam One Box w okolicy więc wciskają Orlana bo tak bym miał Łona 😄

IMG_2815.jpg

________
Κώστας
oznacz moderatorów
Client:80340374
#15 Entuzjasta#
oznacz moderatorów
#15 Entuzjasta#

Pamietam jak jakiś czas temu dla naszego dobra sugerowano, po czym zmieniano nasz domyślny paczkomat na inny, lepszy paczkomat.

Tłumaczono to tym, że ten jest bliżej i to dla naszego dobra 🙂

Czasy sie zmieniły i tym samym zmieniły sie standardy. Teraz bardzo często jest lepszy zielony automat paczkowy który jest dalej od starego i brzydkiego paczkomatu który jest bliżej

Dla naszego dobra

oznacz moderatorów
lukpawel
#8 Zapaleniec#

Ja w to nie wierzę. Czy ma ktoś nagranie wideo z podmianą opcji dostawy? A może problem już sam się rozwiązał?

oznacz moderatorów
CzarnyWodz
#7 Wielbiciel#

Na wykopie jeden z użytkowników opublikował nagranie ale dziwnym trafem znikło. A co do całej tej sytuacji - niech szanowne Allegro (delikatnie mówiąc, bo na usta cisną się same inwektywy) odczepi od wyborów użytkowników co do formy dostawy. Liczę, że UOKIK dobierze się do Allegro za to co wyczynia w sprawie dostaw. 

oznacz moderatorów
#15 Entuzjasta#

i kolejny artykuł 

https://www.biznesinfo.pl/klienci-allegro-oburzeni-poszlo-o-paczkomaty-inpost-zabral-glos-zk-wsn-050...

...Wszystko po to, by nieustannie poprawiać doświadczenie zakupowe naszych klientów – podsumował Marcin Gruszka.

Ja dziekuje za takie doświadczenia zakupowe 🙂

oznacz moderatorów