Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Znowu wpychacie te boxy na sile. Nie gadajcie ze "inpost niedostepny" czy pelny, bo recznie moge wybrac.
Jakim cudem wasz algorytm 6 razy z rzedu pamieta o moim najblizszym paczkomacie (40 metrow) po czy sam WYBIERA jakis allegro box 10 razy dalej?!
Odpowiedzcie: Z CZYJEJ PERSPEKTYWY JEST TO OPTYMALNE???
Inpost byl dostepny ale sami zobaczcie jak daleko musialem scrolowac, przeciez to jest jakis zart.
[edytowano] ludzie, jak mi tak zrobili to nie odebrałam paczki. 100 razy było domyślnie inpost a potem nagle wpuszczają na taką minę.
Tez tak zrobilem i bede tak robil dalej. Szkoda tylko czasu mojego i sprzedawcow. Mam nadzieje ze allegro pojdzie po rozum do glowy zanim straca obrot
podsumowując wątek:
- wg alfabetu allegro - allegro one jest pierwsze
- podpowiadamy metodę wysyłki, która może zapewnić najlepsze doświadczenia
- ze względu na wewnętrzne procedury nie możemy zdradzić szczegółów działania naszego systemu
ale fajnie tylko jeżeli sprzedawca:
- wg jego alfabetu - allegro inpost jest pierwsze
- nie ma jak podpowiedzieć metody wysyłki, która może zapewnić najlepsze doświadczenia
- ze względu na wewnętrzne procedury nie może zdradzić szczegółów działania swojego systemu
to co ma zrobić?
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
- wg alfabetu allegro - allegro one jest pierwsze -> wtedy zupelnie przypadkiem uzyja allegro delivery, bo jest wczesniej w alfabecie xD
Odpowiedzi moderatorów na tym forum bardzo często są nie na temat. Jako iż Allegro oficjalnie przyznało w jednym z komunikatów że używa botów w komunikacji (m.in. bot Allina w komunikacji klient-sprzedawca) to pewnie tutaj też są boty.
Identyczna sytuacja z konsultantami poprzez dział kontakt.
Odpowiedzi są generyczne i bezsensowne, identyczne jakby odpowiadał bot.
Przykładowa sprawa, piszę, że reklamuje kwotę dopłaty z paczki DPD do Allegro, bo pytałem DPD i nie naliczyli oni tej dopłaty. I co odpisuje "konsultant"? Przekazaliśmy reklamację do DPD. Przecież to albo całkowity brak umiejętności czytania albo zwykły prymitywny bot.
Zawsze jest też ta sama formułka, że coś przekażą do danego działu, oczywiście to zamyka temat i nic dalej się nie dzieje.
Marysia udzieliła powyżej odpowiedzi, która w mojej ocenie wyczerpuje temat.
Rozumiem również Was i Wasze opinie, dlatego przekazałem je do odpowiedniego zespołu.
Byla to wymijajaca odpowiedz ktora wklejacie zawsze i wszedzie. Ignoruje ona istote problemu i jej wplyw na kupujacych oraz sprzedajacych.
Ile walki trzeba, zeby ktos przekazal problem do odpowiedniego dzialu.
poczytajcie sobie opinie Klientów nt. działania zaawansowanego tajnego algorytmu:
https://wykop.pl/link/7723021/afera-wybierasz-inpost-dostajesz-allegro-delivery-nowy-trik-allegro
ludzie nie odbierają paczek, zakładają dyskusje bo mieli wybrany inny punkt. Tak miało być ?
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
czy nie można zrobić tak, aby podczas wyboru formy dostawy pojawiał się dodatkowy komunikat typu:
"[Imię] znaleźliśmy tańszą/lepszą/szybszą/bliższą metodę dostawy Twojej przesyłki: Allegro One BOX xxx/Delivery, czy chcesz zmienić ?"
tym sposobem użytkownik miałby jasny komunikat o zmianie i mógłby decydować świadomie, a nie zmiana po cichu, której konsekwencje poniosą Sprzedawcy (przesyłka nie zostanie odebrana albo będą kłócić się z Kupującymi)
Zobaczcie odzew na Wykop.pl - linki w tym wątku. Kupujący są rozgoryczeni. Wątek pojawił się na głównej stronie, obok wyborów i wojny na Ukrainie....
Wystarczyłoby, żeby można było ustawić domyślną metodę przesyłki w ustawieniach konta (ja bardzo chciałbym wybrać tam paczkomat a nie paczkopunkt, który NIE jest całodobowy). Szkoda, że tak zaawansowany system sprzedażowy i rzesze informatyków nie mogę tego ogarnąć.
ależ mogą, tylko nie chcą 🙂
W mojej okolicy są wszystkie ww. metody dostawy. Kilka razy wybrało mi się z automatu Allegro One bo nie zauważyłem na czas. Za KAŻDYM je***** razem w automacie brakowało miejsca i przesyłka była wrzucana do zastępczego 3km dalej. Za KAŻDYM **ba*** razem otrzymywałem obietnicę od Allegro, że po 2 dniach przechowywania w tym "tymczasowym" trafi do tego "wybranego" blisko mnie. Za KAŻDYM ****nym razem po upłynięciu "tymczasowego" magazynowania przesyłka wracała do nadawcy.
Także prosta sprawa - gdyby nie wciskanie przymusem i podstępem nikt by dobrowolnie tej metody przesyłki nie wybrał. Innej opcji nie mają.
Czy uprzejmie można prosić, aby nie praktykować tego typu "zagrań"? Pomijam to, że co jakiś czas zmieniacie, sobie na inny domyślny i zawsze trzeba sprawdzić, ale żeby nie można było wybrać paczkomatu w ogole? Utrudniacie i wstrzymujecie transakcje, puscilem jako nieopłacone i pewnie za parę godzin wskoczy tam opcja paczkomat. Zmuszacie tylko do kombinacji... Kupujący ją ma i zawsze od niego tak kupuje.
Jakoś allegroone wysyłkę trzeba wypromować....
Robi się to naprawdę nieznośne. Nie szanują ludzkiego czasu. Jako sprzedawca codziennie nadaję w tym paczkomacie i odbieram. Nie będę chodził w 2 miejsca jak mogę w jedno...
@KOGIEL_T ale w tych wypadkach przynajmniej można było wybrać a tu po prostu wycięli...
proszę o niezwłoczną interwencje @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@lewgorzkowski u mnie jest normalnie, czy możesz podać numer oferty?
@lewgorzkowski kliknij zobacz wszystkie na mapie, zmień filtr na wszystkie i zobaczysz 🙂
@kostas11 ale jajaXD, trzeba wybrać z mapy, punkt, do którego zamawiam nieustannie...a zazwyczaj jest w liście rozwijanej...ale dobrze wiedziec, że się da, dzięki