Zamówienie Klienta: 13b753e0-0f09-11f1-95e0-93ecd2bf85d3
Klient poinformował iż nie otrzymał przesyłki ani powiadomienia o konieczności jej odbioru. Status przesyłki w systemie Allegro "doręczona". Nie mogę wypełnić formularza reklamacyjnego gdyż pojawia sie komunikat " błędny numer przesyłki". Numer przesyłki prawidłowy, przecież jest " doręczona". W jaki sposób mam zgłosić reklamację?
@FrostMEISTER napisz proszę w jaki sposób nadałeś tę przesyłkę?
Reklamację i problemy z dostawą możesz zgłosić bezpośrednio do DPD (możesz też skontaktować się z nami przez formularz w tej sprawie).
Problem ze złożeniem reklamacji u nas wynika z tego, że przesyłka nie została nadana jako Allegro Delivery.
Przesyłka była nadana na etykiecie wygenerowanej w systemie Allegro. Z Allegro mam informację iż " okazało się, że występuje różnica pomiędzy adresem fizycznym punktu Żabka a jego dedykowanym kodem punktu odbioru w systemie" - jak to możliwe? I gdzie de facto jest paczka? Klient oczekuje wysłania kolejnej paczki ale skąd mam wiedzieć że tej jednak nie odnajdzie?
@FrostMEISTER zgodnie z informacją przekazaną w korespondencji e-mail w tej sprawie to kupujący jest upoważniony do złożenia reklamacji do przewoźnika.
Jeśli będzie miał z tym problem może napisać do nas przez formularz, pomożemy.
Niestety nie odpowiem na te pytania, ponieważ to nie ja konsultowałam tę sprawę z przewoźnikiem, więc muszę Cię poprosić o kontynuowanie korespondencji e-mailowej, Doradcy będą mogli dopytać o to przewoźnika.