anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie moge nadać przesyłki Allegro delivery DPD

MAMY ROZWIĄZANIE!
az_shop
#7 Wielbiciel

Witam. Muszę nadać przesyłkę DPD do punktu Pickup. W aplikacji DPD system nie widzi przesyłki jak mam nadać tą przesyłkę w automacie?

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11
az_shop
#7 Wielbiciel

Dodam że są 2 numery nadawcze na etykiecie zwykły DPD i Allegro Delivery (powyżej). Gdzie to mam nadać???

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane

@az_shop przesyłki Allegro Delivery nadasz przez Wysyłam z Allegro. Możesz zamówić podjazd kuriera po paczkę lub nadać ją w automacie paczkowym (Allegro One) czy punkcie. 
Czy przy próbie nadania/wygenerowania przesyłki otrzymujesz jakiś komunikat błędu? 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów
az_shop
#7 Wielbiciel

jak próbuje przez aplikacje DPD wyskakuje ze nie znaleziono w systemie a w zielonym automacie błędny numer jak zeskanuje kod

oznacz moderatorów
Syrena_zT

@az_shop czy możesz podać numer zamówienia? Z tego co widzę przesyłki które masz do nadania są z DHL Allegro Delivery, nie DPD. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów
az_shop
#7 Wielbiciel

Przesyłka z drugiego konta. Taki numer wyświetla AD040NXF67K3G3KPG a drugi numer DPD na etykiecie 1027832988826U (ten numer wchodzi z kodu kreskowego) Udało mi się nadać w żabce ale chciał bym wiedzieć jak nadawać w automacie i ważne w którym

oznacz moderatorów
Syrena_zT

@az_shop przepraszam Cię za wcześniejszą błędną informację. Przesyłki DPD Allegro Delivery nadasz wyłącznie przez zamówienie kuriera lub w punktach DPD PickUp. Nie nadasz ich w automatach paczkowych. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@az_shop bo tych przesyłek Allegro Delivery DHL, DPD, Orlen nie zobaczysz w ich systemach bo allegro przydziela swoje numery, nawet jak masz problem to Cię odeślą do Allegro 😞 

#7 Wielbiciel

Matko święta zamiast upraszczać to coraz gorzej... a zamówienie kuriera pewnie płatne, było dobrze to tylko mieszają w tych przewoźnikach

oznacz moderatorów
pecela
#19 Nestor ⭐

@az_shop

Allegro Delivery Kurier DPD i Kurier DPD (Allegro DPD), to dwóch różnych przewoźników. Dlatego nie widzi ci tej przesyłki w aplikacji DPD.

oznacz moderatorów
az_shop
#7 Wielbiciel

Ok dzięki za info

oznacz moderatorów
pecela
#19 Nestor ⭐

@kostas11

Bo w przypadku Allegro Delivery, to Allegro jest przewoźnikiem. Firmy takie jak DPD, DHL eCommerce czy Orlen Paczka, działają jako ich podwykonawca. Usługa ta działa na podstawie art 35 ust 1 i 3 ustawy Prawo pocztowe. 

oznacz moderatorów