anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nieodebrana przesyłka smart z paczkomatu

SPHayWay
#10 Popularyzator

Po raz pierwszy zdarzyło mi się, że klient nie odebrał przesyłki z paczkomatu. Paczkomat Allegro One, przewoźnik Allegro Delivery DPD. Paczka była smart, a więc na mój koszt. Klientka nie skontaktowała się póki co ze mną w sprawie paczki, nie kliknęła zwrotu, nie napisała wiadomości, że np. chce ponownego wysłania lub zwrotu pieniędzy. Chcę więc sama skontaktować się z klientką, by ustalić co i jak. O ile w przypadku zwrotu sytuacja jest prosta, o tyle w przypadku ponownej wysyłki nie do końca wiem jak będą wyglądać moje koszty przy paczce smart. Domyślam się, że koszt pierwszej dostawy zostanie mi zwrócony, ale czy będę mogła nadać kolejną etykietę o takim samym koszcie, czy coś tu się będzie zmieniać i np. zapłacę więcej, bo jedna etykieta już była wygenerowana?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@SPHayWay jak nadasz ponownie to koszt 10,95 zł i nikt nic Ci nie odda, chyba że zwrócisz kasę kupującemu, to dostaniesz zwrot prowizji i dopłaty smart 🙂 

Towar dalej klienta ale może taniej i mniej stresów, oddać kasę i niech kupi ponownie 😄

SPHayWay
#10 Popularyzator

Świetnie...

Mogę tak po prostu oddać pieniądze klientowi czy jednak powinnam poczekać na wiadomość? I czy w przypadku ewentualnej ponownej wysyłki mogę wymagać dopłaty za dodatkową etykietę?

oznacz moderatorów

SPHayWay
#10 Popularyzator

Dodam jeszcze, że zamówienie miało niską kwotę i za pierwszą etykietę zapłaciłam 3,69, czy druga będzie faktycznie te 10,95 czy będzie kosztowała tyle samo, co pierwsza?

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @SPHayWay, w tym konkretnym przypadku kolejna przesyłka powinna kosztować 6,19 zł. I tak, w przypadku ponownej wysyłki możesz poprosić kupującego o opłacenie nowej etykiety.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów