anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

nieodebrane przesyłki z żabki przez DPD

shopmw
#11 Animator

Dzień dobry, 

W dalszym ciągu jest problem z waszym allegro delivery. Do 10 jest graniczna wg waszych deklaracji dla DPD. Przesyłki zanoszone i skanowane przez pracowników żabki przed tą godziną. Kurierzy z DPD twierdzą, że nie dostają zlecenia na odbiór tych przesyłek. Paczki dalej leżą nie odebrane z żabki   na Warszawskie 47 w Mińsku Mazowieckim. Zweryfikujcie co dzieje się z waszą siecią odbiorów. 

Przesyłki

A0038IFN26

A0038IGZX4

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

Sa_nova
Moderatorka Allegro Gadane

@shopmw już działam w sprawie odbioru paczek. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@shopmw oj...tam , dlaczego Tobie ma być lepiej niż innym ?

oznacz moderatorów

Sa_nova

@shopmw skontaktowaliśmy się z Tobą w sprawie przesyłek w wiadomości mailowej o numerze 56461034. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

shopmw
#11 Animator

@Sa_nova  napisał(a):

@shopmw skontaktowaliśmy się z Tobą w sprawie przesyłek w wiadomości mailowej o numerze 56461034. 

Może się przydać dla potomnych. 

Dzień dobry,

kontaktuję się z Państwem w sprawie opóźnionych paczek Allegro One.

W zgłoszeniu na Gadane podali Państwo następujące numery paczek: A0038IFN26 A0038IGZX4.

Na obu przesyłkach nie mamy zarejestrowanego nadania. Według zgłoszenia nadają Państwo paczki w Żabce. Allegro One nie obsługuje nadań z Żabek, paczki mogą Państwo nadać tylko w punktach objętych usługą, by zlecenie wyszło na ten sam dzień.

Listę punktów i automatów Allegro One znajdą Państwo tutaj: https://allegro.pl/kampania/one/znajdz-nas

W tym wypadku jest to niepoprawne nadanie i niestety nawet nie widzimy tego w systemie. Proszę Państwo, by nadawali Państwo paczki w odpowiednich punktach - wtedy odbiory powinny być realizowane terminowo.

Życzę miłego dnia.

Jaki jest aktualny koszt podjazdu DPD dla waszych przesyłek z allegro delivery?

Jaki jest sens rozwalania przesyłek na 3 przewoźników jak 3 pozostałych ma kilkanaście lub kilkadziesiąt przesyłek, a na DPD wpadają 2 . Myślicie, że naprawdę nie mamy co robić tylko latać po całym mieście?

oznacz moderatorów

la_nika

@shopmw podjazd kuriera w ramach Allegro Delivery jest bezpłatny bez względu na ilość przekazywanych paczek. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

GaleriaAV
#11 Animator

Pomijając fakt że numery AD są inne niż u danych przewoźników poza AD (przez co nie można monitorować packi bezposrednio u przewoźnika), błędy notoryczne systemów, i brak chęci dokonywania podjazdów w godzinach granicznych (które sugerują że ich istnienie gwarantuje ci obsługę w tym dniu), to teraz taki myk: nadałam OneBox-DPD przez paczkomat DPD (który przypadkiem jest w mojej okolicy tuz przy zielonym boxie), nieopacznie nie spojrzałam ze ma numerek(mikroskopijny ) sugerujący ze to onebox (mam duzo paczek nie spamietam wszystkich) - MASZYNA PRZYJĘŁA skanując zwyczajowy numer konczący się na U. Tych numerów oneboxa nie obluka się na stronie DPD ani konsultanci nawet nie widzą, bo prawilny jest ten Allegrowy ALE MASZYNA WIDZIAŁA. Efekt: paczka wciąż czeka na nadanie - brak posunięcia w systemie - ALE W APLIKACJI DPD MAM ZE NADANA. Kwiatek nr2: paczka DPD AD - nie chciała wejść do maszyny DPD - tej APLIKACJA NIE UMIAŁA ZESKANOWAĆ. Krnąbrną paczkę zawiozłam do żabki. Efekt = obie czekają od rana na podjęcie, (ta w żabce ma status nadana) , o drugą musiałam się prosić o podjazd do maszyny...ale niema efektu . Czy kurierzy w rejonie 05-503 jeżdżą wogóle codziennie? 

Dlaczego Allegro daje narzędzie i możliwość do wysyłania 1dniowego ( z obietnicą jutro w punkcie),lub statystyki w postaci "szybsza przesyłka" skoro nie pomaga z tego korzystać? Dokładnie uniemoliwia, bo na pytanie jaki ma kurier czas na podjęcie paczek zawsze spotykam się ze ścianą pt"regulamin nie gwarantuje..."... tylko że kupujący mają w nosie widząc na kiedy mają dostać paczkę a ze to tylko sugestia to już nieistotne. 

Jeśli przy okazji się którys z szanownych konsultantów pochylić postanowi nad moją kwestią to prosiłabym o skuteczne odebranie paczki z automatu DPD (Allegro A0039JBDH1 / 1031 236799 294U , maszyna DPD na ul.Pułku IV Ułanów 1C, 05-502 Gołków)

Puki co moje zdanie: Allegro Deliwery i oneboxDPD/UPS to zło.

oznacz moderatorów

_HolaOla_

@GaleriaAV termin na nadanie tej przesyłki zgodnie z Twoją deklaracją minie dopiero jutro o północy, więc mimo najszczerszych chęci nie mam jak jeszcze działać. Jeśli jutro w trakcie dnia paczka ruszy w dalszą drogę, wciąż będzie nadana w terminie. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

GaleriaAV
#11 Animator

Termin terminem, ale mnie kupująca prosiła o szybszą wysyłkę, więc się zastosowałam. Poza tym jest tez statystyka która w kółko mi mówi "popraw "szybszą wysyłkę" i punkty lecą .. skoro są do zbierania to umożliwcie to. W dodatku zimno juz, teraz wszystko będzie lezec 2 dni bo termin mimo nadania wczesniejszego ? Trochę empatii, towary mogą ulec uszkodzeniu, a ludzie chcą mieć na Mikołajki produkt. Skoro jest opcja wczesniejszej wysyłki to niech ja mogę z tego skorzystać skutecznie.. 

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@GaleriaAV sprawdziłam status przesyłki i wczoraj została ona odebrana z automatu paczkowego i jest w drodze do klienta. Co do wykluczeń, nie wykluczamy zamówień nadanych terminowo, bo po prostu negatywnie wpłynęłoby to na Twoją jakość. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@GaleriaAV

Allegro Delivery jest oddzielnym przewoźnikiem nawet jak fizycznie przesyłki obsługuje inna firma. Dlatego właśnie aplikacje podwykonawców nie widzą tych przesyłek, bo prawnie nie są to ich przesyłki. 

Współpraca pomiędzy Allegro a przewoźnikami odbywa się w oparciu o art 35 ustawy Prawo pocztowe

Art.  35. [Umowa o współpracę między operatorami pocztowymi]

1.  Operator pocztowy, który zawarł z nadawcą umowę o świadczenie usługi pocztowej, może po przyjęciu przesyłki pocztowej powierzyć dalsze wykonanie usługi innemu operatorowi pocztowemu na podstawie umowy o współpracę zawieranej w formie pisemnej.

3.  Przepis ust. 1 nie narusza prawa operatora pocztowego, który zawarł z nadawcą umowę o świadczenie usługi pocztowej, do powierzenia podwykonawcy dalszego wykonania w imieniu tego operatora usługi, na podstawie umowy zawartej w formie pisemnej.

oznacz moderatorów