Dzień dobry! Wygenerowałam kod zwrotu, niestety przy automacie DPD wyskoczył komunikat, że kod jest nieprawidłowy (kilka razy upewniałam się, że wpisuje taki jaki otrzymałam). Nie da się go również wprowadzić za pomocą aplikacji DPD. Jak mogę rozwiązać ten problem?
Cześć, @martula2406. Którego dokładnie zamówienia to dotyczy? Proszę, podaj jego numer.
c4ed6200-e829-11f0-b345-03a50e468a60 🙂
Dziękuję, @martula2406. Już to wyjaśniam i za chwilę wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
@martula2406, proszę, spróbuj nadać przesyłkę ponownie w automacie DPD, ale przed wpisaniem kodu na klawiaturze automatu kliknij "2" - pojawi się wtedy informacja ''2-nadaje''. Po tym możesz wpisać kod nadania.
Niestety nie ma możliwości nadania takiej paczki przez aplikację.
Do tej pory również klikałam najpierw 2, bez tego nie idzie wprowadzić kodu, więc ten sposób nie działa. Czy mogę ewentualnie zostawić przesyłkę w sklepie Żabka?
@martula2406, niestety nie nadasz takiej przesyłki w Żabce - możesz to zrobić tylko w automacie DPD albo w punkcie DPD Pickup. Mapę punktu DPD pickup sprawdzisz tutaj: https://business.allegro.pl/kampania/allegro-delivery/znajdz-nas - wybierając filtr ''Allegro Delivery, DPD, punkt''.
Możliwe, że problem z nadaniem leży po stronie automatu. Jeśli chcesz spróbować ponownie nadać w nim przesyłkę, to możesz skontaktować się z pomocą techniczną DPD (22 571 52 52) będąc przy automacie. Doradca zdalnie sprawdzi dokładną przyczynę i pomoże Ci w nadaniu paczki (np. otwierając skrytkę zdalnie).