anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

One Box. Odesłaliśmy zakup do nadawcy. Nie udało się dostarczyć przesyłki. PROBLEM

MAMY ROZWIĄZANIE!
Alan_700
#11 Animator

NR PACZKI Allegro

A003AH81O5

05.12.2025 miała być dostarczona paczka do automatu Allegro One Box.

W tym dniu dostaje komunikat: "Nie udało się dostarczyć przesyłki. Odesłaliśmy zakup do nadawcy."

Po raz pierwszy mam taką sytuację. Co mam zrobić i na czym polega problem?

Prawidłowo oplaciłem sumę za towar, adres Allegro One Box też się zgadza,

Allegro One Box - AL010SBE

Grodziecka 2B

41-250 Czeladź

Nadmieniam że od innych Sprzedawców zamawiałem towary na Allegro One Box i towar do tego Automatu dochodził, poinformowałem o tym fakcie też Sprzedawce .

Proszę uprzejmie o odpowiedź w wolnym czasie .

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9
Alan_700
#11 Animator

KURIER ALLEGRO WOGÓLE NIE PODJĄŁ PRÓBY DOSTARCZENIA PACZKI

NR PACZKI Allegro

A003AH81O5

05.12.2025 miała być dostarczona paczka do automatu Allegro One Box.

W tym dniu dostaje komunikat: "Nie udało się dostarczyć przesyłki. Odesłaliśmy zakup do nadawcy."

Po raz pierwszy mam taką sytuację. Co mam zrobić i na czym polega problem?

Prawidłowo oplaciłem sumę za towar, adres Allegro One Box też się zgadza,

Allegro One Box - AL010SBE

Grodziecka 2B

41-250 Czeladź

Nadmieniam że od innych Sprzedawców zamawiałem towary na Allegro One Box i towar do tego Automatu dochodził, poinformowałem o tym fakcie też Sprzedawce .

SPRZEDAWCA MI ODPISAŁ --- 

ZilanPolska 5 grudnia 2025 14:37

Dzień dobry Paczka nadana zgodnie z zamówieniem, na podany adres.Niestety z trackingu wynika,że KURIER ALLEGRO NAWET NIE PODJĄŁ PRÓBY DORĘCZENIA DO PUNKTU, tylko od razu został zlecony zwrot do nadawcy. Złożyłam reklamację do allegro. Jeżeli przesyłka wróci do nas w nienaruszonym stanie, nadamy ponownie-na podany paczkomat.Jeżeli nie wróci-zwrócimy pieniądze.  Koniec wiadomości od Sprzedawcy .

---Mam nadzieje że ALLEGRO podejmie odpowiednie środki i zapyta Kuriera o ile jest taka możliwość - dlaczego Kurier nawet nie podjął próby dostarczenia towaru do Punktu, tylko od razu zwrócił towar do Sprzedawcy . Proszę Allegro o wyjaśnienie, o odpowiedz w wolnym czasie .  

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Alan_700 Ty nic nie zrobisz , jesteś skazany na sprzedawcę , paczka zbyt duża i nie zmieściła się lub uszkodzona , ale coś mi się kojarzy Twój nic i jak dobrze pamiętam chodziło o łony  ,dlaczego pomimo problemów ponownie zamawiasz przewóz ONE ?

oznacz moderatorów
Alan_700
#11 Animator

Paczka nie była duża, ot zakupiłem zwykły Termos 1 litrowy, karton gabarytowy też nie duży, czytaj ze zrozumieniem mdrogeria, właśnie ja NIGDY DO TEJ PORY nie miałem problemów z ALLEGRO ONE ba, nawet zakupiłem kiedyś WZMACNIACZ AUDIO HIFI ....a to dopiero był karton gabarytowo duzy i bez problemu doszedł, zdziwiło mnie to jednak, że kurier nie podjął się próby go dostarczenia tego Termosu, może faktycznie - karton był uszkodzony, itp, sprzedawca mi odpisał że jakby co do zwrócą mi pieniądze, za ten Termos Termiczny 1 litrowy, karton nie duży, także spokojnie do skrytki się był zmieścił w tym automacie Allegro . Cóż poczekam co Sprzedawca powie jak on do nich wróci .

oznacz moderatorów
matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Cześć @Alan_700, poprosiłem odpowiedni dział o wyjaśnienie powodu zwrotu przesyłki.
Gdy tylko otrzymamy więcej informacji, skontaktujemy się z Tobą.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów
Alan_700
#11 Animator

Wszystko będzie Ok, paczka gabarytowo była nie duża - Termos zakupiłem taki - także paczka nie duża, mały karton, co mnie dziwi że Kurier nawet nie podjął się jej dostarczenia do Allegro Box, ale razem ze sprzedawcą czekamy co dalej, sprzedawca mi powiedział że jakby co to zwrócą mi pieniążki za ten Termos i zakupię na innego dostawce już nie przez Allegro Box One . pozdrawiam .

oznacz moderatorów
Alan_700
#11 Animator

PSSS ---kurier prawdopodobnie nie przyjechał do automatu samochodem dostawczym do Allegro Box a zwrócił zakupiony towar przeze mnie Sprzedawcy, przecież to jest chore, rozumiem jakby automat był przepełniony i otrzymałbym info od kuriera i od ALLEGRO że pana towar będzie dostarczony w innym terminie, a tu nic, kurier uznał ZA MNIE ŻĘ ZWRÓCI TOWAR SPRZEDAWCY wbrew mojej woli, to jest paranoja, takie rzeczy to tylko w takich krajach z kartonu jak POLSKA, UKRAINA, RUMUNIA, BUŁGARIA, ROSJA - czyli wiadomo kraje post-komuny, słyszałem też że kurierami są też w Polsce UKRAIŃCY co nie znają Polskiego języka, nie rozumieją pisma polskiego, nie potrafią czytać po polsku, od kiedy Ukraińcy są w Polsce to zwrosła znacznie przestępczość, kradzieże (oczywiście nie każdy Ukrainiec-Ukrainka to złodziej, ale coś jednak jest narzeczy), ale niezależnie czy ten Kurier był Ukraincem, Polakiem - to mam nadzieje że ALLEGRO pociągnie do odpowiedzialności tego KURIERA, ja jakbym był szefem takiej firmy Kurierskiej i bym się dowiedział że Kurier odwalił taki numer że nie przyjechał samochodem do Automatu-Paczkomatu, a wbrew woli klienta zwrócił towar zakupiony Sprzedawcy, to bym takiego kuriera ZWOLNIŁ Z PRACY-i to nawet chyba DYSCIPLINARNIE-tak prewencyjnie dla przykładu . Tyle w temacie, z usług ALLEGRO BOX-Automat już nie skorzystam. To wszystko to taka refleksja .

oznacz moderatorów
pecela
#20 Guru ⭐⭐

@Alan_700

Po pierwsze, kuriera nie można zwolnić dyscyplinarnie, bo nie jest on pracownikiem, tylko firmą zewnętrzną.

Po drugie, kurier nawet nie miał tej przesyłki w rękach; zwrot nastąpił jeszcze przed wydaniem przesyłki kurierowi. Zwalniać kuriera, za coś co zrobił pracownik oddziału firmy kurierskiej, to przesada. Nie można karać kogoś za czyny innej osoby.

Po trzecie, to wygląda na zwrot jako przesyłka niedoręczalna.

Po czwarte, jak myślisz, że kurier wiezie twoją paczkę z maszyny nadawczej do maszyny docelowej, to niestety się grubo mylisz. Po drodze masz cała logistykę. Przesyłka nim trafi do rąk kuriera w oddziale docelowym przejdzie przez ręce kilkunastu osób (w oddziale nadawczym, sortowni (może być ich kilka) i oddziale docelowym). 

Po piąte. Paczkomat to zawsze i bez wyjątków maszyny Inpostu. Nie wolno używać tej nazwy w przypadku automatów paczkowych innych firm, bo stanowi to naruszenie prawa do nazwy, które należą do Inpostu. Za coś takiego można nawet odpowiadać przed sądem. Maszyna paczkowa Allegro to OneBox i to też nazwa zastrzeżona. 

Sąd Najwyższy nie zgodził się na uznanie wyrazu "paczkomat" za wyraz potoczny, to nadal jest nazwa własna i patent jest ważny. 

oznacz moderatorów
Alan_700
#11 Animator

TEMAT ZAKOŃCZONY ZWRÓCONE PIENIĄDZE, ZA NIE OTRZYMANY TOWAR OD SPRZEDAWCY .

oznacz moderatorów
Alan_700
#11 Animator

Do PECELA - TEMAT ZAKOŃCZONY - ZWRÓCONE PIENIĄDZE OD SKLEPU ZA NIE OTRZYMANY TOWAR .

oznacz moderatorów