anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Opłata dodatkowa za dostawę DHL Allegro Delivery 19,99 bo paczka jest w foliopaku ? To żart ?

zaproszenia-C13
#8 Zapaleniec

Otrzymałem, na ten moment, tylko na jednym koncie dwa razy po 19,99 zł , tylko za to, że paczka była zapakowana w foliopak ? Przecież to jest jakiś absurd, proszę o wyjasnienie ? Chodzi o fimrę DHL ...

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@zaproszenia-C13

Allegro Delivery to osobny przewoźnik i ma własne zasady i regulamin, odrębne od tych w DHL eCommerce. 

oznacz moderatorów

zaproszenia-C13
#8 Zapaleniec

czyli mają zasadę, że jaka paczka będzie w folipaku lub w stretchu to zapłacę dodatkowo 19,99 zł i allegro zmusza Mnie do korzystania z takiej formy wysyłki, gdyż nie mogę z niej zrezygnować ? 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@zaproszenia-C13 a masz konkretnie, że to za foliopak był przyczyna nie standardu?

To był ich foliopak, innej firmy czy no name

oznacz moderatorów

zaproszenia-C13
#8 Zapaleniec
Opłata dodatkowa w DHL w wysokości ok. 19,99 PLN (często netto, więc brutto wychodzi nieco więcej) za przesyłkę w foliopaku najczęściej wynika z zakwalifikowania paczki jako przesyłka niestandardowa (non-standard parcel). 
Oto główne powody, dla których foliopak generuje taką dopłatę:
  • Brak kartonowego opakowania: DHL wymaga, aby przesyłki były pakowane w prostopadłościenne kartony. Przesyłki w miękkich foliach (foliopaki, koperty bąbelkowe) są uznawane za niestandardowe.
  • Brak możliwości sortowania maszynowego: Miękkie foliopaki mogą blokować lub uszkadzać automatyczne sortery, dlatego wymagają ręcznej obsługi.
  • Kształt i zawartość: Jeśli foliopak ma nieregularny kształt, jest luźno zapakowany lub przedmiot w środku może się przemieszczać, kurier może doliczyć opłatę za niestandard.
oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@zaproszenia-C13 widzisz musisz kupić specjalistyczne foliopaki DHL 🤣

oznacz moderatorów

zaproszenia-C13
#8 Zapaleniec

Foliopak no name

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@zaproszenia-C13 Jeśli nie zgadzasz się z naliczoną opłata, masz możliwość złożenia reklamacji. Ja niestety nie jestem w stanie wskazać CI więcej szczegółów. 

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów