anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Orlen opóźnione paczki

Onion94pl
#7 Wielbiciel#

Witam, gdzie mogę złożyć oficjalną skargę na Orlen Paczka? To już nie pierwszy raz kiedy paczka została opóżniona. Paczka miała trafić do punktu w czwartek 21.11 ( kurier odebrał wtorek 19.11), niestety do teraz nie mam żadnych informacji kiedy będzie. Pisze tylko że paczka opóźniona. Skuszony tym że "zamów do 13.30, jutro w punkcie" zaznaczyłem tą opcję, bardzo negatywnie oceniam tego przewoźnika. Pomijając fakt że kiedyś paczka nie została dostarczona do mojego najbliższego punktu jakim jest sklep, a trafiła 3km dalej na stację do paczkomatu. Paczki które zamawiałem 22.11 firmą Inpost potrafiły trafić do punktu w 24h. Na drugi raz wolę zapłacić za Inpost niż brać beznadziejnego Orlena. 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

fox_paws
#14 Krzewiciel#

@Onion94pl Możesz tu

https://allegro.pl/pomoc/last-mile/zloz-reklamacje

ale żaden przewoźnik nie gwarantuje dostarczenia paczki następnego dnia, a w przypadku Allegro Delivery są to chyba 3 dni robocze

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

@Onion94pl

Orlen Paczka ma gwarantowany termin doręczenia do czterech dni roboczych (jak paczka została nadana 19 listopada, to dzisiaj jest czwarty dzień).

Ps. Czasy dostawy podane przez Allegro, są terminami przewidywanymi. W zależności od przewoźnika masz od ok 60% do ok 85% na dostawę w podanym terminie (pod warunkiem, że sprzedawca nada przesyłkę o odpowiedniej porze, a to nie zawsze jest wykonalne). 

oznacz moderatorów

Onion94pl
#7 Wielbiciel#

Szkoda, że Inpost jakoś potrafi wywiązać się, w moim przypadko na 95% w podanym terminie, a orlen no nie bardzo. Widać że prywatne lepiej działa.

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

@Onion94pl

Jak pisałem wyżej, termin dostawy upływa dzisiaj, a dzień się jeszcze nie skończył. Póki co, termin doręczenia nie został przekroczony.

A to co podaje Allegro nie zawsze zgadza się z co podaje firma kurierska. Tam masz zazwyczaj podany najkrótszy termin, a nie maksymalny.

Ps. Najlepiej jakby podawane były widełki od od. Ale marketingowo może to źle wyglądać, a w razie czego i tak zwali się na sprzedawcę. 

oznacz moderatorów