anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Paczka nie została dostarczona do wskazanego paczkomatu OneBox

marta_k_5
#9 Pomysłodawca

Dzień dobry, moja przesyłka nr A0042TU163 została umieszczona w paczkomacie zastępczym (z braku miejsc w wybranym przeze mnie) i nie została po 48 h dostarczona do paczkomatu pierwotnie przeze mnie wybranego. Teraz dostaję ostrzeżenie, że zostanie zwrócona nadawcy. Bardzo proszę o interwencję u kuriera. 

PS. To nie pierwszy taki przypadek.

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@marta_k_5 gdzie widzisz informację o zwrocie do nadawcy dla tej przesyłki? Możesz proszę załączyć zrzut ekranu tego powiadomienia?

Dziś przesyłka powinna zostać odebrana przez kuriera z maszyny zastępszej, a następnie będzie ponowna próba doręczenia jej do wybranej maszyny. 

Sandra
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

marta_k_5
#9 Pomysłodawca

Nie widzę, gdzie mogę dołączyć zrzut ekranu. A dlaczego dzisiaj dopiero ma zostać dostarczona do wyjściowego paczkomatu, a nie w sobotę, czyli po 48 h, ewentualnie wczoraj, jeśli weekend uznajemy za niepracujący?

oznacz moderatorów

marta_k_5
#9 Pomysłodawca

Dzień dobry,

przesyłka nr A0042TU163 utknęła w paczkomacie tymczasowym. Leży tam ponad 2x48h. Proszę o dostarczenie jej do paczkomatu wybranego przeze mnie przy zakupie.

Dziękuję i pozdrawiam

Marta

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@marta_k_5 przesyłka została umieszczona w maszynie zastępczej 20 marca (piątek) i weekendu (sobota i niedziela) nie liczymy przy czasie magazynowania. Dlatego przesyłka dzisiaj zostanie odebrana z maszyny, a następnie będzie próba doręczenia jej w maszynie docelowej. 

Zrzut ekranu możesz załączyć, wybierając z paska ikonę aparatu. Poniżej zaznaczyłam na zrzucie: 

Zrzut ekranu 2026-03-24 094047.png

Sandra
oznacz moderatorów

marta_k_5
#9 Pomysłodawca

Dziękuję za wyjaśnienie. Czekam więc na przesyłkę. Myślałam, że 48 h liczone jest z weekendem, więc już w poniedziałek przesyłka powinna być przekazana do paczkomatu docelowego.

A informacja na stronie Allegro, która zasugerowała mi zwrot przesyłki do nadawcy - nadinterpretowana przeze mnie przez to, że wg mojego liczenia (z weekendem) po ponad 48 h przesyłka nie trafiła do docelowego paczkomatu, wygląda tak - w załączniku (czas odbioru minął i by zdążyć przed kurierem).

Dziękuję i pozdrawiam

MKalleg.jpg

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@marta_k_5 rozumiem, dziękuję za zrzut! Przy przekierowaniu paczki, nie zwracamy jej do nadawcy - tylko próbujemy doręczyć ponownie do docelowego One Box. 😊 W przypadku Twojej przesyłki, musimy teraz zaczekać na podjazd kuriera, który najpierw odbierze paczkę, a następnie spróbuje doręczyć ją do maszyny, którą wybrałaś podczas składania zamówienia. 😊

Sandra
oznacz moderatorów