anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Paczka otrzymała status zagubionej

Ashvell
#7 Wielbiciel

Witam złożyłam zamówienie w jednym ze sklepów na allegro. Przesyłka nigdy do mnie nie dotarła. Nikt nie raczy mi pomóc w odzyskaniu pieniędzy, W środę status przesyłki zmienił się na zagubioną. Allegro ochrona kupujących ma mnie gdzieś, bo odrzuciła mój wniosek twierdząc że przesyłka została doręczona, gdzie widnieje jej status jako zagubiona. Generalnie kurier allegro one to jakaś żenada. Obsluga klienta również w żaden sposób nie jest pomocna bo dalej nie mam zwrotu środków!

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Ashvell Otrzymałaś już w tej sprawie wyjaśnienia. Przewoźnik potwierdził dostarczenie przesyłki więc na tej podstawie nie może zostać wypłacona rekompensata z AOK. Zachęcam Cię do wyjaśnienia sprawy na policji. Po potwierdzeniu wszczęcia postępowania, skontaktuj się ponownie. 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Ashvell
#7 Wielbiciel

Witam, chyba jest pani niedoinformowana ponieważ przesyłka zmieniła status na zaginioną 

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Ashvell Przesyłka ma rzeczywiście status jako zaginiona, ale po weryfikacji z przewoźnikiem otrzymaliśmy informację, że została dostarczona. 

Niemniej jednak, poczekaj jeszcze na weryfikację tej sprawy. 

Nicol
oznacz moderatorów

Ashvell
#7 Wielbiciel

Tzn? Zmieniła status na zaginioną w środę ?!

oznacz moderatorów

Ashvell
#7 Wielbiciel

IMG_0595.jpeg

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Ashvell Rozumiem, że sytuacja jest frustrująca, ale ja nie przekaże Ci żadnych innych informacji niż doradcy, którzy weryfikują tę sprawę. Proszę Cię o cierpliwość. 

Nicol
oznacz moderatorów

Ashvell
#7 Wielbiciel

Jasne rozumiem, natomiast każdy z Państwa mówi co innego. Dzwoniłam również na infolinię allegro one i również potwierdzili że przesyłka ma status zaginionej a nie tak jak Pani napisała doręczonej 

oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Ashvell

Allegro Ochrona Kupujących nie obejmuje przypadku zgubienia przesyłki przez przewoźnika, bo nie jest to wina sprzedawcy. Za to odpowiada sprzedawca a przed nim przewoźnik. Zgłoś do sprzedawcy reklamację na niedotrzymanie zamówienia.

Jak to była przesyłka Allegro Delivery to możesz też wypełnić formularz na stronie allegro.pl/pomoc/last-mile/zloz-reklamacje

oznacz moderatorów

Ashvell
#7 Wielbiciel

Właśnie ja nie mogę złożyć reklamacji, tylko sprzedawca. Czekam na jego odpowiedź bo nie kontaktuje się od 2 dni -.- 

oznacz moderatorów