anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z ciągłym przekierowywaniem przesyłek do innych paczkomatów

MAMY ROZWIĄZANIE!
Dashkevych-Olena
#7 Wielbiciel

Dzień dobry. Chciałabym zapytać o radę, jak prawidłowo postąpić w mojej sytuacji.

Mam poważny problem z dostawą zamówień z Allegro. Trzy przesyłki zostały zamówione jeszcze w połowie kwietnia, jednak do tej pory nie zostały dostarczone pod adres wskazany podczas zakupu.

Przesyłki są stale przekierowywane pomiędzy różnymi paczkomatami i punktami odbioru bez mojej zgody. Kurier cały czas zmienia miejsce odbioru, wydłuża terminy oczekiwania, ale nadal nie dostarcza przesyłek pod wybrany adres.

Co więcej, nowa przesyłka, opłacona przeze mnie zaledwie kilka dni temu, również została dostarczona do innego paczkomatu zamiast pod adres wskazany podczas składania zamówienia.

Jestem osobą z orzeczoną niepełnosprawnością II grupy, dlatego odbiór przesyłek daleko od domu lub w innym rejonie miasta jest dla mnie niedopuszczalny. Właśnie dlatego podczas składania zamówienia zawsze wybieram konkretny, dogodny punkt odbioru.

Proszę o poradę, jak najlepiej postąpić w takiej sytuacji i gdzie jeszcze można zgłosić taki problem?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3
MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @Dashkevych-Olena. Dziękuję za szczegółowe opisanie problemu i najmocniej przepraszam za utrudnienia w procesie dostawy.  
Forum jest odpowiednim miejscem do zgłaszania tego typu sytuacji - zweryfikujemy to z oddziałem realizującym dostawę. Dam znać, gdy otrzymam wyjaśnienia. 

Marysia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
Dashkevych-Olena
#7 Wielbiciel

Przewoźnikiem jest ORLEN.

Wczoraj kurier ponownie przekierował wszystkie trzy przesyłki do jakiegoś innego paczkomatu. Właśnie te przesyłki zostały zamówione jeszcze w połowie kwietnia.

Wczoraj kontaktowaliśmy się telefonicznie z Allegro. Pod koniec rozmowy konsultantka zapytała mnie, czy naprawdę nie mogę odebrać przesyłek z innego paczkomatu. Oczywiście technicznie mogę — proszę sąsiadów i to oni jadą odebrać moje paczki. Ale pojawia się pytanie: po co mam ciągle prosić sąsiadów, skoro podczas składania zamówienia wybieram konkretny punkt Żabki znajdujący się obok mojego domu?

Problem polega na tym, że mam poważne problemy z oddychaniem i płucami. Bardzo trudno jest mi poruszać się bez przenośnego koncentratora tlenu. Nie mogę stale prosić sąsiadów o odbieranie i przywożenie moich przesyłek.

Allegro przecież widzi lokalizację przesyłek oraz historię ich przekierowań. Dlatego dziwi mnie, że przez tak długi czas nikt nie reagował na tę sytuację. Kurier stale opóźniał przesyłki, przekierowywał je do innych punktów i ani razu nie zadzwonił ani nie poinformował mnie o tym.

oznacz moderatorów
la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Dashkevych-Olena zgłosiliśmy interwencję w tej sprawie i skontaktujemy się z Tobą e-mailowo, gdy otrzymamy odpowiedź od oddziału.

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów