Jak zwykle rano przed pracą poszedłem nadać paczki do Żabki. 3 DPD zostały bez problemu przyjęte, ale 2 DHL nie - "błąd systemu". Obok mam drugą Żabkę, więc poszedłem tam i to samo. Zostałem z paczkami. Co mam teraz z nimi zrobić???
Często dhl potrzebuje kilku godzin od wygenerowania etykiety, aby udało się ją nadać w automacie. Wyświetla wtedy taki właśnie komunikat o błędzie systemu. Miałeś "świeżą" etykietę, czy wygenerowaną wcześniej?
Etykiety drukowałem wieczorem, jak zawsze, a wysyłka rano. 10 h odstępu.
@zizulinski czy dziś Twój problem jest nadal aktualny?
Tak aktualny. Co prawda udało się wysłać paczki dziś rano. Tylko, że dziś to powinny one zostać doręczone, a zostały wysłane.
@zizulinski Weryfikuję sprawę. Wrócę z odpowiedzią.
@zizulinski Widzę, że paczki ostatecznie zostały nadane. Prawdopodobnie był to jednorazowy błąd. Mam nadzieję, że podobna sytuacja już się nie powtórzy.
Trochę nie rozumiem sensu tego komentarza. Sam napisałem, że paczki zostały wysłane dzień później. Co nie zmienia faktu, że nie powinienem ponosić konsekwencji tego, że nie dotrą na czas. Bo ze swojej strony zrobiłem wszystko co mogłem.
@zizulinski Nie napisałeś wprost, że chodzi o wykluczenie zamówień z jakości sprzedaży 🙂
Zweryfikuję kwestię tych zamówień i wrócę do Ciebie z odpowiedzią.