anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z odbiorami przez kuriera DPD

znowu_cos
#7 Wielbiciel

Dzień dobry.

Od nowego roku mam problem. W moim rejonie zmienił się kurier DPD. Ogólnie ten kurier twierdzi, że będzie jeździł max 2 tygodnie na tym rejonie i stąd chyba jego olewczy stosunek do paczek.

W poniedziałek nie odebrał z punktu w którym nadałem dwie paczki (u mnie z automatu spadek jakości sprzedaży).

Wczoraj sytuacja jeszcze dziwniejsza, bo odebrał jedną paczkę z punktu, w którym nadałem dwie paczki (jedna została, jedna pojechała). I znowu zaraz zobaczę spadek jakości sprzedaży na koncie, bo wysyłka nie wyszła tego samego dnia..

Wiem, że wyjaśnianie z Allegro, żeby nie liczyli tego do jakości sprzedaży może być trudne. 

Dodam, że podjazd kuriera mogę zamówić do 9;30, czasami 10;00. Po tej godzinie musze paczkę nadać w punkcie (allegro mi liczy przy tej dostawie zamówienia złożone do 12;00 - wysyłka tego samego dnia). Kurier w punkcie zazwyczaj jest 13;00-14;00 więc zazwyczaj to się jakoś zgrywało. No ale ten tydzień to jakaś masakra i nie wiem gdzie z tym tematem uderzyć...

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@znowu_cos 

Proszę o przykładowy numer przesyłki.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

znowu_cos
#7 Wielbiciel

Najbardziej zależy mi na tej nieodebranej: A003K674R7

Najgorzej, że dodzwonić się do DPD to jest loteria, a był przed chwilą u mnie kurier i twierdzi że nie ma na chwilę obecną zlecenia z tego punktu na odbiór tej paczki. 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@znowu_cos 

Konsultuję temat i wrócę do Ciebie z odpowiedzią.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów