anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z przesyłką Allegro DHL

NSshop
#8 Zapaleniec

mam pytanie dotyczące przesyłki Allegro DHL o numerze AD01RRY9V6.

Kurier odebrał paczkę z punktu dopiero po 3 dniach. Obecnie ostatni status to „wysłana z sortowni” z dnia 09.02 i od tego czasu brak jakiejkolwiek aktualizacji.

Klient już pisze i pyta, gdzie jest paczka oraz kiedy zostanie doręczona. Nie mam żadnych nowych informacji, a opóźnienie oczywiście wpływa negatywnie na jakość sprzedaży i terminowość dostaw w Allegro. Co można w tej sytuacji zrobić? co się aktualnie dzieje z paczką?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@NSshop zgłosiłam interwencję w sprawie tej przesyłki. Wrócę z informacjami, gdy otrzymam odpowiedź. 

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

sierla8
#1 Nowicjusz

Dzień dobry, czy mogę prosić o pomoc, kurier miał wczoraj dostarczyć paczkę, była w doręczeniu, cały dzień był ktoś w domu, kurier nie dotarł a wieczorem pojawiło się info o tym, że kurier nikogo nie zastał. Dzisiaj też przesyłka jest w doręczeniu, dzwonię do kuriera pod podany na Allegro numer ale nie odbiera, sprawa dotyczy przesyłki AD01TPPV53

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@sierla8 Poprosiłam odpowiedni zespół o kontakt z oddziałem. Proszę Cię o chwilę cierpliwości. 

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@NSshop 

Zgłoś reklamację za niedoręczenie przesyłki w terminie. Gwarantowany termin doręczenia dla przesyłek Allegro Delivery wynosi do trzech dni roboczych. Przesyłka została nadana 6 lutego (piątek), wobec czego powinna być doręczona do 11 lutego.

Reklamację możesz zgłosić z poziomu WzA lub stronę https://allegro.pl/pomoc/last-mile/zloz-reklamacje

Co ważne, to nie jest przesyłka Allegro DHL, tylko Allegro Delivery. To dwie różne firmy kurierskie.

oznacz moderatorów