anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z umieszczeniem paczki w maszynie

adik1203
#7 Wielbiciel#

Mam problem z paczką zamówioną przez Allegro delivery do automatu paczkowego Orlen.Aktualny status to "brak miejsca w maszynie"Kiedy taka paczka zostanie dostarczona?Czy jeszcze tego samego dnia jeżeli zwolni się miejsce?Czy na doręczenie w tym samym dniu już nie ma szans?

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@adik1203 przesyłka powinna w takim przypadku zostać skierowana do innego najbliższego automatu paczkowego skąd będziesz miał możliwość ją odebrać. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

adik1203
#7 Wielbiciel#

Niestety,tak się nie stało.Ciągle wisi ten sam status.Sprawa dotyczy paczki AD00DGLND2

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

@Syrena_zT Powinna ,ale to tylko teoria a w praktyce często jest tak że nie ma innego automatu w tej samej miejscowości czy okolicy do którego można ją włożyć.

oznacz moderatorów

adik1203
#7 Wielbiciel#

Akurat w tej okolicy kilka automatów by się znalazło 😉

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@adik1203 to zabrzmi groteskowo  , z przesyłek ,które nadaję do automatów Orlen trafia przeciętnie  1 / jedna / na 20 / dwadzieścia / nadanych do paczkomatów Inpost , podobnie wygląda stosunek łonów .

Teraz do czego zmierzam , z ostatnich danych 

paczkomatów Inpost jest w Polsce 2340

automatów Orlen 6056

łonów 45662

Przepełnienia Inpost to wyjątkowe sytuacje przytrafiające się tylko po weekendach

Przepełnienia łonów i łorlenów to nagminne przypadki , dzieje się to non stop .

Przeliczając ilość nadań do ilości automatów nasuwa mi się tylko jedno stwierdzenie 

TO NIE SĄ PRZEPEŁNIENIA !!!  to natrętne i powtarzające się uchybienia kurierów , lub zamierzone działanie .

oznacz moderatorów

adik1203
#7 Wielbiciel#

Z InPost nigdy nie miałem problemu, nawet jeżeli kurier nie wrzucił paczki z rana to trafiła do paczkomatu przy drugim podjeździe po południu. Podpowiesz doświadczenia jakie są opóźnienia w dostarczeniu paczki do automatu Orlen

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@adik1203 Firma Pana Brzoski jest bliska perfekcji , ale i tu trafiają się sporadycznie opóźnienia . Na początku jak nam wepchnęli orlena było całkiem przyzwoicie , więcej byłem mile zaskoczony skutecznością tej firmy , ale z czasem niestety uległo to zmianie , nie polecam tej firmy również łonów . według moich statystyk lepiej działa Poczta / może dlatego ,że w mojej miejscowości jest sortownia /  ,wybór DPD  czy UPS do punktów działa znacznie lepiej  . W przypadku UPS słabo działa komunikacja z odbiorcą po dostarczeniu paczki do punktu  ,trzeba zaglądać do skrzynki e - mail , sms-y lubią nie dochodzić  ,z DPD jak widzę klienci problemów z komunikacją nie mają 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@adik1203 dzisiaj przesyłka została ponownie wydana do doręczenia, jeszcze dzisiaj powinna zostać dostarczona do wybranego automatu paczkowego.

@mdrogeria skąd pochodzą dane o ilości maszyn w Polsce?
InPost ma znacznie więcej paczkomatów, a Allegro One jeszcze nie dobiło do tak zawrotnej liczby (może to literówka)?

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@la_nika wystarczy wpisać frazę u wujka Googla , ale tak , jest byk Inpost 24340 ,jak możesz popraw 🥀

Bez tytułu.png

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@mdrogeria Tak ,ale sam podałeś że mają 45 662 automaty .

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@kolekcjoner608 oj .. tam , palec podskoczył na 6-tce 2 razy 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@mdrogeria podejrzewałam, że to literówka, ale to zmienia całkowicie wydźwięk Twojej wiadomości.
Podałeś, że InPost ma mniej Paczkomatów, niż Allegro One maszyn, co nasunęło stwierdzenie, że to nie przepełnienia, tylko "natrętne i powtarzające się uchybienia kurierów , lub zamierzone działanie". Tymczasem InPost ma ponad 25 tysięcy paczkomatów, ORLEN ma ponad 6 tysięcy maszyn, a One Boxów jest niecałe 5 tysięcy. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów