anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

przesyłki Allego DPD i DHL - gdzie i jak nadać z potwierdzeniem

fun_sell
#1 Nowicjusz

Punky nadania przesyłek DPD Allegro (lub DHL Allegro) nie przyjmują przesyłki bo jak twierdzą nie mają miejsca, Stanowi to problem zwłaszcza w momencie gdy paczka nie miesci sie w automacie.

Żabki odmawiają notorycznie, mieżą, ważą ale i tak często odmawiają przyjęcia - i to często bez względu na gabaryt.

Gdy wspomniane Żabki odmawiają muszę jechać do bardzo oddalonego punktu w którym uprzejma Pani nie drukuje potwierdzeń. Zostawia się u niej przesyłkę "na słowo" a ona pod koniec dnia lub nawet na drugi wprowadza ją do systemu, co generuje kolejny problem jakim jest termin wysyłki.

Gdzie śledzić na bieżącą taką przesyłkę? Jak uzyskać potwierdzenie nadania??

Czy punkt może odmówić nadania nawet jeśli przesyłka zgodna z parametrami wg Allegro???

Poproszę o rozwiązania tych kwestii. Problem z odmową przyjęcia przesyłek jest nagminny a alternatywa oddania paczki i czekania na potwiedzenie to po porostu zagrożenie, że któraś paczka w końcu zniknie.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

MiMary
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

Cześć, @fun_sellCzy możesz podać przykładowy numer przesyłki, która nie została przyjęta w punkcie? Przyda się również dokładny adres tego punktu.
Status przesyłki możesz sprawdzić przez kliknięcie w jej numer, w zakładce Zamówienia albo w zakładce Zamówione przesyłki. Na stronie śledzenia przesyłki zobaczysz informacje o jej nadaniu. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

fun_sell
#1 Nowicjusz

DPD13649432357687 lub AllegroAD08551K4F6XM057D przesyłki finalnie zostały nadane ale musiałem szukać inngo punktu, to zasze jest losowa kwestia. Pytanie jest czy Żabka może odmawiać przyjęcia jeśli gabaryty są ok?? Przy następnej odmowie mogę podać adres sklepu.

Co do śledzenia na stronie to zupełnie nie o to chodziło. Zostawiam paczkę przykładowo w punkcie: DPD Pick UP (Poznańska 148, 62-023 Kamionki) i co mi daje śledzenie na stronie Allegro skoro paczka u nich leży pod biurkiem a ja nie mam potwiedzenia nadania, a klient widzi, że paczka jest jeszcze u mnie.

I nie chodzi o to, że mam pretensję do obsługujących tam Pań, ledwo się wyrabiają bo Żabki olewają przesyłki. 

Skoro wywaliliście Inpost z przesyłek do CZ, SK i HU to jakie rozwiązanie proponuje Allego?

Mam każdy produkt wystawiać podwójnie z dostawą w PL oraz na zagranicę?

To jest delikatnie mówiąc kiepskie rozwiązanie jeśli ma się spory asortyment... a i tak nie rozwiązuje problemu z Żabką.

oznacz moderatorów