Dzień dobry, czy punkt oznaczony na zielonej mapie powinien odebrać ode mnie Orlen paczkę z numerem AD*******. Czy obowiązkowo muszę ją zawozić do automatu oklejonego GLS/Orlen? Jeśli muszą odejść to proszę krótką instrukcję co muszą kliknąc w komputerku, żebym nie musiał jeździć jak głupek. Pozdrawiam
Cześć @szczepanskitomek, podaj proszę numer przesyłki. Sprawdzę to.
2102376953169, Allegro AD02JQ86L8
Dziękuje @szczepanskitomek. Taką przesyłkę nadasz w automatach Orlen lub punktach partnerskich Orlen. W przypadku nadania w automacie paczkowym, wystarczy zeskanować kod znajdujący się na etykiecie.
jeszcze raz bo nie dotarło to do mnie. Nie mogę nadać przesyłki z waszego obiegu Allegro delivery w punkcie z zielonym znacznikiem na waszej mapie? Mogę nadać AD z dpd, ad z DHL a Orlenu nie? Czyli punkt allegro one nie obsługuje wszystkich przesyłek oznaczonych jako Allegro delivery? Jakich jeszcze przesyłek te punkty nie obsługują?
@szczepanskitomek Zgadza się, punkty One nie obsługują wszystkich przesyłek w ramach Allegro Delivery - w tym pakiecie mieszczą się metody zarówno One, jaki takie, które są dostarczane do punktów partnerskich, jak na przykład automaty Orlen. Możesz je rozpoznać po numerach etykiet. Jeśli etykieta rozpoczyna się od "A", oznacza to, że jest to przesyłka Allegro One i możesz ją nadać w puinkcie/automacie One. Natomiast przesyłki "AD" to przesyłki Allegro Delivery, które nadasz w punkcie zgodnym z wybraną metodą.