anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

"Dostawa tego samego dnia" dwa dni później

tenbartek1
#7 Wielbiciel#

Zamówienie złożone 7.40 14 stycznia u sprzedawcy w Krakowie z dostawą w Krakowie. A mogłem se podjechać i taniej by było. Ale żeby nie dostarczyć nawet następnego dnia? Dzisiaj kolejny dzień i jest już "w doręczniu" allegro one box. Dane: 328890e0-d242-11ef-a99e-9bf6d04e4e3d  jakieś zadośćuczynienie?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

matt_rose
Moderator
Moderator

@tenbartek1 Z tego co sprawdziłem, adres firmy sprzedającego znajduje się w Warszawie i stamtąd paczka została wysłana do Ciebie.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

tenbartek1
#7 Wielbiciel#

Ano zgadza się. Nie zmienia to jednak zobowiązania. Ale fakt że byłem przekonany iż zamawiam od firmy z Krakowa mnie nieco wytrącił z przekonania o słuszności. No nic to - jednak dwa dni na drogę z Wawy do Kr to jednak trochę długo jak na "dostawę tego samego dnia". Idę odebrać paczkę  bo właśnie dostałem info 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@tenbartek1 łoniki mają to w naturze ,że nawalają jak jest coś pilnie potrzebne .

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

@tenbartek1

Zgodnie z regulaminem, Allegro One ma dwa dni robocze, na doręczenie przesyłki z opcją Same Day (dostawa w tym samym dniu).

Jeżeli chodzi o odszkodowanie, to przysługuje ono w przypadku przekroczenia terminu gwarantowanego, a nie deklarowanego. 

oznacz moderatorów

tenbartek1
#7 Wielbiciel#

Nie no klarownie i zwięźle wytłumaczone. Pewne jestem pierwszy który tak opacznie rozumie komunikat usługi. No ale dobrze wiedzieć na przyszłość z jakie usługi brać na serio a jakie z przymrużeniem oka. 

oznacz moderatorów

tenbartek1
#7 Wielbiciel#

Na każdym etapie zamówienia miałem przed oczami najpierw-> możesz to mieć szybciej -> zamów przed 11 a dostaniesz tego samego dnia. Itp. Nic nie było nawet tzw gwiazdki żebym zwrócił uwagę. Po co takie zabiegi? Bye bye one 

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

@tenbartek1

Każda firma kurierska ma dwa rodzaje terminu doręczenia. Pierwszy to termin deklarowany (inaczej przewidywany) oraz drugi gwarantowany. Allegro w aukcjach pokazuje wyłącznie pierwszy termin.

A jeżeli chodzi terminy gwarantowane to wynoszą one

- Allegro One Next Day - D+3

- Allegro One Same Day - D+2

- DHL eCommerce - D+14

- DPD Kurier - D+3

- DPD Pickup - D+5

- Pocztex Kurier - D+2 (ale gabaryt 2XL i niestandardowa - D+3)

- Inpost Kurier - D+5

- Inpost Paczkomaty - D+7

- Allegro Kurier Inpost - brak (po 30 dniach przesyłkę uznaje za zaginioną, ale nadal nie jest ona opóźniona) 

- Allegro Paczkomat Inpost - jw.

- Allegro Polecony - jw

- Allegro Mini Przesyłka - jw.

D - Dzień nadania, obowiązuje godzina graniczna (jeżeli dany przewoźnik ją wyznaczył). 

oznacz moderatorów