Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zamówienie złożone 7.40 14 stycznia u sprzedawcy w Krakowie z dostawą w Krakowie. A mogłem se podjechać i taniej by było. Ale żeby nie dostarczyć nawet następnego dnia? Dzisiaj kolejny dzień i jest już "w doręczniu" allegro one box. Dane: 328890e0-d242-11ef-a99e-9bf6d04e4e3d jakieś zadośćuczynienie?
@tenbartek1 Z tego co sprawdziłem, adres firmy sprzedającego znajduje się w Warszawie i stamtąd paczka została wysłana do Ciebie.
Ano zgadza się. Nie zmienia to jednak zobowiązania. Ale fakt że byłem przekonany iż zamawiam od firmy z Krakowa mnie nieco wytrącił z przekonania o słuszności. No nic to - jednak dwa dni na drogę z Wawy do Kr to jednak trochę długo jak na "dostawę tego samego dnia". Idę odebrać paczkę bo właśnie dostałem info
@tenbartek1 łoniki mają to w naturze ,że nawalają jak jest coś pilnie potrzebne .
Zgodnie z regulaminem, Allegro One ma dwa dni robocze, na doręczenie przesyłki z opcją Same Day (dostawa w tym samym dniu).
Jeżeli chodzi o odszkodowanie, to przysługuje ono w przypadku przekroczenia terminu gwarantowanego, a nie deklarowanego.
Nie no klarownie i zwięźle wytłumaczone. Pewne jestem pierwszy który tak opacznie rozumie komunikat usługi. No ale dobrze wiedzieć na przyszłość z jakie usługi brać na serio a jakie z przymrużeniem oka.
Na każdym etapie zamówienia miałem przed oczami najpierw-> możesz to mieć szybciej -> zamów przed 11 a dostaniesz tego samego dnia. Itp. Nic nie było nawet tzw gwiazdki żebym zwrócił uwagę. Po co takie zabiegi? Bye bye one
Każda firma kurierska ma dwa rodzaje terminu doręczenia. Pierwszy to termin deklarowany (inaczej przewidywany) oraz drugi gwarantowany. Allegro w aukcjach pokazuje wyłącznie pierwszy termin.
A jeżeli chodzi terminy gwarantowane to wynoszą one
- Allegro One Next Day - D+3
- Allegro One Same Day - D+2
- DHL eCommerce - D+14
- DPD Kurier - D+3
- DPD Pickup - D+5
- Pocztex Kurier - D+2 (ale gabaryt 2XL i niestandardowa - D+3)
- Inpost Kurier - D+5
- Inpost Paczkomaty - D+7
- Allegro Kurier Inpost - brak (po 30 dniach przesyłkę uznaje za zaginioną, ale nadal nie jest ona opóźniona)
- Allegro Paczkomat Inpost - jw.
- Allegro Polecony - jw
- Allegro Mini Przesyłka - jw.
D - Dzień nadania, obowiązuje godzina graniczna (jeżeli dany przewoźnik ją wyznaczył).