Szanowni Państwo,
W ramach usługi Allegro Delivery została do mnie nadana przesyłka o numerze AD024W2N5N5L0K66R, której planowany termin doręczenia przypadał na 23.02.2026 r.
Otrzymałem jednak powiadomienie o „nieudanej próbie doręczenia”, mimo że nikt nie zapukał do drzwi ani nie zadzwonił domofonem. Kurier również nie odbierał telefonu.
Zostałem poinformowany za pomocą aplikacji, że kolejna próba doręczenia zostanie podjęta jutro, jednak w tym terminie nie będzie nikogo pod wskazanym adresem.
W związku z powyższym proszę o informację, czy istnieje możliwość zarządzania przesyłką — np. przekierowania jej do punktu odbioru, paczkomatu lub zmiany terminu doręczenia.
Będę wdzięczny za pilną odpowiedź oraz pomoc w rozwiązaniu tej sytuacji.
@krisol1993 Konsultuję tę sprawę. Kiedy dostanę odpowiedź, odezwę się ponownie.
To że nikogo nie było to normalne. Masz "nieudane doręczenie", a nie "awizo", czyli nie kuriera u ciebie nie było.
A jeżeli chodzi o termin doręczenia to zgodnie z regulaminem przewoźnika Allegro Delivery, mają oni do 3 dni roboczych na jej doręczenie. Twoja przesyłka została nadana 20 lutego, czyli termin jej doręczenia upływa 25 lutego.
Jeżeli chodzi o przekierowanie do Paczkomatu, to nie ma takiej możliwości. Paczkomaty to urządzenia Inpostu, a oni nie współpracują z Delivery. Jak kurier nikogo nie zastanie, to zostawi awizo i przesyłka powinna trafić do punktu.
@krisol1993 Dostałam informację, że paczka czeka na odbiór w sklepie Żabka ul. Sikorskiego 14 lok. 3, Płock.
@nat_not dziękuję bardzo za szybką pomoc, dostałem właśnie powiadomienie w aplikacji 😉