Przeczytałem dziś w mediach, że UOKiK bada wykorzystanie dominującej pozycji na rynku na szkodę m.in. niektórych firm kurierskich oraz na szkodę kupujących w zakresie wyboru sposobu dostawy. W pełni się z tym zgadzam. Zgłaszałem problemy z Allegro Delivery do Allegro. Allegro przyjmuje takie zgłoszenia i opowiada bajki, jak to im zależy na ........ Ale nic się nie zmienia. Nie występuję w obronie kurierów. Niech sami się bronią.
Ale Allegro Delivery mam nadzieję, że doczeka się likwidacji. Allegro uważa, że wybór kuriera (co czasem oznacza wybór pory dostawy) należy do nich. Kiedyś to był wybór klienta a częściowo sprzedających. W dawnych dobrych czasach można było wybierać zakres godzin dostawy. Kurier był zobowiązany skontaktować się telefonicznie z odbiorcą, teraz słyszę, że "powinien, ale nie musi". Allegro Delivery to w 99% (przynajmniej u mnie) DHL, za każdym razem inny kierowca o innej porze. Nie dzwonią. Nieraz wieczorem dostaję powiadomienie z Allegro, że doręczenie się nie udało, bo nie było mnie w domu. Tymczasem nie tylko byłem (99% sytuacji jestem) i miałem telefon w kieszeni. O porze typowej dla DHL chodziłem kilkakrotnie 50 m do bramy, aby nie przegapić. Przed południem dzwoniłem na numer telefonu kuriera, podany w wiadomości od Allegro. Typowo odzywa się automat. Czasem jest miejsce i można się nagrać (ale nigdy nie oddzwaniają), często słychać tylko komunikat, że skrzynka jest przepełniona. Nie mogę wybrać DPD, które w mojej okolicy przyjeżdża 7-8 rano, co mi akurat odpowiada, zwłaszcza jeżeli zamówiłem twarożek albo sałate. Mam nadzieję, że UOKiK nie tylko ukarze Allegro, bo to bogata firma i łatwo karę przełknie, ale zakaże stosowania takich praktyk. PRECZ Z ALLEGRO DELIVERY! KLIENT MA WYBIERAć FORMĘ DOSTAWY! KURIER MA BYĆ ZOBOWIĄZANY DO TELEFONICZNEGO UPRZEDZENIA O PORZE DOSTAWY (np. 12.00-16.00 itp.) Z ROZSĄDNYM WYPRZEDZENIEM A NIE UZIEMIAĆ ODBIORCĘ NA CAŁY DZIEŃ I TO JESZCZE OKAZUJE SIĘ ZA MAŁO, ABY NIE DOSTAĆ WIECZOREM NIEZFGODNEGO Z PRAWDĄ POWIADOMIENIA; ŻE KURIER MNIE NIE ZASTAŁ (A W SKRZYNCE POCZTOWEJ ŻADNEGO AWIZA DOWODZĄCEGO, ŻE TU W OGÓLE BYŁ; NIGDY NIE MA.
Ciekaw jestem, co inni o tym sądzą i jakie mają doświadczenia.
Pozdrawiam
W Allegro Delivery to Allegro jest firmą kurierską a nie ich podwykonawcy. To że zalecają doręczenia innym firmom nie ma większego znaczenia. Przewoźnikiem pozostaje Allegro.
A co do obowiązku dzwonienia przed, to nie ma i nigdy nie było takiego obowiązku. To tylko i wyłącznie dobra wola kuriera (wyjątkiem jest wykupienie specjalnej usługi preawizacji, ale to oferuje tylko DHL eCommerce w cenie 5 zł). Obowiązek kontaktu wymagałoby zmiany w ustawie.
A co do awiza, to już nie zostawia się papierowego. Jest tylko awizo elektroniczne w postaci smsa, emaila czy powiadomienia w apce.