anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

zaczęło się allegro delivery się sypie

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

od kilku dni nie są odbierane terminowo od nas przesyłki

KUPUJĄCY WIDZI TAKĄ INFORMACJĘ OD ALLEGRO:

1.png

wybiera opcję najszybszej dostawy i okazuje się, że to nie jest prawda

bo sprzedawca mimo, że chce szybko wysłać produkt nie może tego zrobić,

a mimo zapewnień allegro typu wybór czasu podjazdu kuriera okazuje się, że to nie jest prawda

bo allegro niczego nie gwarantuje

reklamacje zgłoszone do allegro na (edycja) działanie allegro delivery i nie odbieranie od nas przesyłek

przewidzianego dnia zostały odrzucone bo serwis nie gwarantuje terminowych odbiorów przesyłek

oznacz moderatorów
17 ODPOWIEDZI 17

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

dla osób przeświadczonych o wspaniałości allegro - kurier dhl twierdzi, że dostaje informacje o odbiorze przesyłki z dużym opóźnieniem

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@RED jeśli którykolwiek z zamówionych podjazdów Allegro Delivery nie został zrealizowany, poproszę jego numer lub datę. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

tak jak napisałem przesyłki zostały już odebrane, kurier DHL twierdził, że nie otrzymał zlecenia odbioru przesyłek mimo, że jako dostawca dowoził nam towar

wiesz co jest śmieszne? - allegro odrzuciło reklamacje w tym temacie szybciej niż kurier odebrał przesyłki 🙂

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@RED żaden regulamin nie gwarantuje odbioru paczek, nawet nie ma co reklamować 😞  pozostaje tylko zgłaszać o ponawiać odbiory 😞

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kostas11 allegrowy dhl to jest chora forma wysyłki i nie da się ponowić odbioru

nie można też zbiorczo zgłosić odbioru tylko musi być do każdej przesyłki

nam raz kurier z żabki nie odbierał przez 2 tygodnie paczki allegro delivery

mimo, że był tam codziennie, a my mieliśmy od nich potwierdzenia nadania

bo nr przesyłki nie był powiązany z ich odbiorami

oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#18 Luminarz

@RED jak to nie da się zbiorczo? 
Z poziomu WzA jest taka opcja, najpierw generujesz przesyłki a później dajesz: 
Zamówienia i zwroty -> Przesyłki i podjazdy 
(w filtrze dajesz sobie DHL dla ułatwienia) 
Zaznaczasz checkbox-em interesujące Cię przesyłki i na dole dajesz "ZAMÓW PODJAZD" 

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@sl-aw-ek i możesz zaznaczyć ponownie te przesyłki dla których już wcześniej zaznaczyłeś w ten sam sposób podjazd, a kurier sobie nie podjechał?

bo o tym piszę

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@RED piszesz o podjazdach , a to samo dzieje si,ę z nadaniem w boxach , potrzeba minimum godziny , aby system dhl zatrybił etykietę , pewnie z takim samym opóźnieniem kurier otrzymuje zlecenie podjazdu .

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@RED

Nie ma znaczenia czy kurier odebrał przesyłkę z punktu lub automatu, ma ona dotrzeć do celu w ciągu trzech dni roboczych, jeżeli nadanie było przed godziną graniczną. 

A jak nie dotrze, to składa się reklamację na opóźnienie w doręczeniu przesyłki i żąda odszkodowania (ustawowo jest to dwukrotność opłaty za nadanie). 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Powiem Wam, że to chyba niestety nie jedyne co źle się dzieje. Nauczona moją jedyną paczką DHL Delivery bliżej przyjrzałam sie komentarzom i zdaje się, że jest wiecej takich z gigantycznymi dziurami. Moim zdaniem możecie oczekiwać lawiny skarg na braki w zamówieniach najdroższych przedmiotów... To nie wygląda ciekawie, w dodatku pierwszego dnia kurier opóźnił dostawę kłamiąc, że odbiorcy nie było w domu... Czyli paczka całą dobę leżała u niego na samochodzie...

IMG_20251128_123918037.jpg

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@_HolaOla_ tu masz filmik jak allegro delivery się wysypuje

https://streamable.com/zvmaov

oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#18 Luminarz

@RED "nie można też zbiorczo zgłosić odbioru tylko musi być do każdej przesyłki" ja zrozumiałem, to trochę inaczej. 

Jeśli chodzi o film z "wypakowywania" busa z paczkami to zapytam ... widzisz w tym coś niezwykłego? Pierwszy raz widzisz kuriera który wyrzuca paczki? Zapraszam do mnie codziennie między 12:00-14:00 można popatrzeć - logo firmy kurierskiej nie ma tu żadnego znaczenia. 

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

ja to widzę jak allegro na renderach

1.jpg2.jpg

a tu taka szarość i brzydota

do tego pojazd na pewno elektryk 🙂

ale na poważnie u nas przy zielonym automacie z takiego auta wyprowadzali skrzynie metalową wysoką jak paka pełną paczek - te leżące w niej najniżej wszystkie były pozgniatane, przytłoczone masą tych powyższych

oznacz moderatorów

mix-mce
#15 Entuzjasta

@sl-aw-ek kurier swoją drogą, jak mi kiedyś kurierzy opowiadali co robią na sortowni to dopiero jest kosmos. Więcej mam problemów z kupującymi którzy zwracają paczki wyglądające jak by je pies zębami otwierał.

Ileż to razy miałem zwrot paczki gdzie jest napisane z jednej strony "otwórz tutaj" a rozerwany cały tył.

oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#18 Luminarz

@mix-mce warto podpytać kogoś kto prowadził taki magazyn co tam się działo, obawiam się, że opowieści kurierów to tylko mały wycinek.  

@RED "z takiego auta wyprowadzali skrzynie metalową wysoką jak paka pełną paczek - te leżące w niej najniżej wszystkie były pozgniatane, przytłoczone masą tych powyższych" 

Rollkontener-y to standard stosowany przez większość przewoźników. Tak samo większe sieci sprzedaży gdy dany towar nie leci całymi paletami tylko na "kartony" pakuje zbiorczo w taki kontener. Zwykle jak drzwiczki nie chcą się zamknąć/otworzyć to trzeba dopchnąć nogą 🤣 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

To uzasadnia wgniecenia, uszkodzenia zawartości, rozmoczenie  itp. Nie uzasadnia jednak takiego rodzaju rozerwania kartonu jak w mojej przesyłce. Ja tej dziury ani o milimetr nie powiększyłam. To wygląda jakby ktoś na szybko oderwał kawał kartonu, by zajrzeć. A ja tylko dziękuję niebiosom za to, że wszystko poważniejsze poszło DPD. Wczoraj przyjechało najdelikatniejsze zamówienie ze wszystkich i wszystko u nich gra. A tu jedna jedyna paczka i taka akcja, to nie jest normalne... 

drekenzes
#18 Luminarz

@AnnaG-Antyki Ja tam często widzę jak kurierzy mają paczki w workach, a że są za ciężkie by nieść do automatu, to ciągną je po ziemi, zaliczając po drodze wszystkie dziury, kałuże, łups w krawężnik itd.... Rzucanie to standard.