Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
od kilku dni nie są odbierane terminowo od nas przesyłki
KUPUJĄCY WIDZI TAKĄ INFORMACJĘ OD ALLEGRO:
wybiera opcję najszybszej dostawy i okazuje się, że to nie jest prawda
bo sprzedawca mimo, że chce szybko wysłać produkt nie może tego zrobić,
a mimo zapewnień allegro typu wybór czasu podjazdu kuriera okazuje się, że to nie jest prawda
bo allegro niczego nie gwarantuje
reklamacje zgłoszone do allegro na (edycja) działanie allegro delivery i nie odbieranie od nas przesyłek
przewidzianego dnia zostały odrzucone bo serwis nie gwarantuje terminowych odbiorów przesyłek
dla osób przeświadczonych o wspaniałości allegro - kurier dhl twierdzi, że dostaje informacje o odbiorze przesyłki z dużym opóźnieniem
@RED jeśli którykolwiek z zamówionych podjazdów Allegro Delivery nie został zrealizowany, poproszę jego numer lub datę.
tak jak napisałem przesyłki zostały już odebrane, kurier DHL twierdził, że nie otrzymał zlecenia odbioru przesyłek mimo, że jako dostawca dowoził nam towar
wiesz co jest śmieszne? - allegro odrzuciło reklamacje w tym temacie szybciej niż kurier odebrał przesyłki 🙂
@RED żaden regulamin nie gwarantuje odbioru paczek, nawet nie ma co reklamować 😞 pozostaje tylko zgłaszać o ponawiać odbiory 😞
@kostas11 allegrowy dhl to jest chora forma wysyłki i nie da się ponowić odbioru
nie można też zbiorczo zgłosić odbioru tylko musi być do każdej przesyłki
nam raz kurier z żabki nie odbierał przez 2 tygodnie paczki allegro delivery
mimo, że był tam codziennie, a my mieliśmy od nich potwierdzenia nadania
bo nr przesyłki nie był powiązany z ich odbiorami
@RED jak to nie da się zbiorczo?
Z poziomu WzA jest taka opcja, najpierw generujesz przesyłki a później dajesz:
Zamówienia i zwroty -> Przesyłki i podjazdy
(w filtrze dajesz sobie DHL dla ułatwienia)
Zaznaczasz checkbox-em interesujące Cię przesyłki i na dole dajesz "ZAMÓW PODJAZD"
@sl-aw-ek i możesz zaznaczyć ponownie te przesyłki dla których już wcześniej zaznaczyłeś w ten sam sposób podjazd, a kurier sobie nie podjechał?
bo o tym piszę
@RED piszesz o podjazdach , a to samo dzieje si,ę z nadaniem w boxach , potrzeba minimum godziny , aby system dhl zatrybił etykietę , pewnie z takim samym opóźnieniem kurier otrzymuje zlecenie podjazdu .
Nie ma znaczenia czy kurier odebrał przesyłkę z punktu lub automatu, ma ona dotrzeć do celu w ciągu trzech dni roboczych, jeżeli nadanie było przed godziną graniczną.
A jak nie dotrze, to składa się reklamację na opóźnienie w doręczeniu przesyłki i żąda odszkodowania (ustawowo jest to dwukrotność opłaty za nadanie).
Powiem Wam, że to chyba niestety nie jedyne co źle się dzieje. Nauczona moją jedyną paczką DHL Delivery bliżej przyjrzałam sie komentarzom i zdaje się, że jest wiecej takich z gigantycznymi dziurami. Moim zdaniem możecie oczekiwać lawiny skarg na braki w zamówieniach najdroższych przedmiotów... To nie wygląda ciekawie, w dodatku pierwszego dnia kurier opóźnił dostawę kłamiąc, że odbiorcy nie było w domu... Czyli paczka całą dobę leżała u niego na samochodzie...
@RED "nie można też zbiorczo zgłosić odbioru tylko musi być do każdej przesyłki" ja zrozumiałem, to trochę inaczej.
Jeśli chodzi o film z "wypakowywania" busa z paczkami to zapytam ... widzisz w tym coś niezwykłego? Pierwszy raz widzisz kuriera który wyrzuca paczki? Zapraszam do mnie codziennie między 12:00-14:00 można popatrzeć - logo firmy kurierskiej nie ma tu żadnego znaczenia.
ja to widzę jak allegro na renderach
a tu taka szarość i brzydota
do tego pojazd na pewno elektryk 🙂
ale na poważnie u nas przy zielonym automacie z takiego auta wyprowadzali skrzynie metalową wysoką jak paka pełną paczek - te leżące w niej najniżej wszystkie były pozgniatane, przytłoczone masą tych powyższych
@sl-aw-ek kurier swoją drogą, jak mi kiedyś kurierzy opowiadali co robią na sortowni to dopiero jest kosmos. Więcej mam problemów z kupującymi którzy zwracają paczki wyglądające jak by je pies zębami otwierał.
Ileż to razy miałem zwrot paczki gdzie jest napisane z jednej strony "otwórz tutaj" a rozerwany cały tył.
@mix-mce warto podpytać kogoś kto prowadził taki magazyn co tam się działo, obawiam się, że opowieści kurierów to tylko mały wycinek.
@RED "z takiego auta wyprowadzali skrzynie metalową wysoką jak paka pełną paczek - te leżące w niej najniżej wszystkie były pozgniatane, przytłoczone masą tych powyższych"
Rollkontener-y to standard stosowany przez większość przewoźników. Tak samo większe sieci sprzedaży gdy dany towar nie leci całymi paletami tylko na "kartony" pakuje zbiorczo w taki kontener. Zwykle jak drzwiczki nie chcą się zamknąć/otworzyć to trzeba dopchnąć nogą 🤣
To uzasadnia wgniecenia, uszkodzenia zawartości, rozmoczenie itp. Nie uzasadnia jednak takiego rodzaju rozerwania kartonu jak w mojej przesyłce. Ja tej dziury ani o milimetr nie powiększyłam. To wygląda jakby ktoś na szybko oderwał kawał kartonu, by zajrzeć. A ja tylko dziękuję niebiosom za to, że wszystko poważniejsze poszło DPD. Wczoraj przyjechało najdelikatniejsze zamówienie ze wszystkich i wszystko u nich gra. A tu jedna jedyna paczka i taka akcja, to nie jest normalne...
@AnnaG-Antyki Ja tam często widzę jak kurierzy mają paczki w workach, a że są za ciężkie by nieść do automatu, to ciągną je po ziemi, zaliczając po drodze wszystkie dziury, kałuże, łups w krawężnik itd.... Rzucanie to standard.